Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

VIDEO: Rumun vezl přes Vysočinu 307 lahví nezdaněného alkoholu. Hrozí mu až pětimilionová pokuta

Z Dánska do Rumunska. Po této trase měl putovat nezdaněný alkohol, který vezl řidič, jehož zastavili celníci z Vysočiny. Řidiči dodávky s rumunskou poznávací značkou hrozí až pětimilionová pokuta.

S nelegální přepravou alkoholu a cigaret z balkánských zemí směrem na západ Evropy se kontrolní hlídky Celní správy ČR na dálnici setkávají pravidelně. „V sobotu 17. června v odpoledních hodinách ovšem pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina zastavili na D1 vozidlo, které nedovoleně převáželo lihoviny z Dánska do Rumunska," říká Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Kontrola dodávky se odehrála na dálnici D1, konkrétně na 104. kilometru ve směru na Brno. Tam si celníci vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Mercedes s přívěsným vozíkem a rumunskou registrační značkou, které následně zastavili na parkovišti u čerpací stanice Pávov.

„Ve vozidle v prostoru pro cestující se nacházelo větší množství nákupních tašek a v nich značné množství lahví drahých značek alkoholu (Chivas, Ron Zacapa, Rémy Martin, Matusalem...). Z důvodu bezpečnosti a důkladnější kontroly bylo následně vozidlo přivedeno do blízkého areálu celního úřadu u exitu 112, kde celníci napočítali celkem 307 lahví a 212,7 litru alkoholu, který byl z důvodu neprokázání zdanění vybraných výrobků zajištěn," popsal mluvčí Zeman s tím, že rumunskému hříšníkovi kromě úhrady spotřební daně ve výši téměř 28 tisíc korun a propadnutí zboží hrozí také pokuta až do výše 5 milionů korun, jelikož nakládal s neznačeným lihem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky zásah, nelegální, alkohol, celní, správa, celník, daně, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Rumun vezl přes Vysočinu 307 lahví nezdaněného alkoholu. Hrozí mu až pětimilionová pokuta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.