Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté z Vysočiny našli ukradený traktor za dva miliony. Cizinec ho převážel schovaný v návěsu kamionu

Policisté z Vysočiny byli v pátek 26. května požádáni svými kolegy z Ústeckého kraje o spolupráci při pátrání po odcizeném traktoru značky New Holland s čelním nakladačem. Jeho hodnota činí dva miliony korun.

Traktor se měl ztratit kolem páté hodiny ráno v obci na Děčínsku v Ústeckém kraji. Majitel ale zmizení traktoru zjistil později, a proto oznámil krádež na tísňovou linku 158 až někdy kolem půl osmé ráno.

„Již od počátku šetření existovalo důvodné podezření, že zloději traktor mohli naložit na nějaký nákladní automobil a tímto způsobem se snažit traktor nepozorovaně převézt na neznámé místo a zde jej ukrýt. Traktor mohl také zmizet za hranicemi České republiky. K nákladnímu vozidlu ale v tu dobu neexistoval žádný popis ani žádný jiný poznatek, který by mohl policistům pomoci při pátrání,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

Policisté se proto snažili vytipovat si možné trasy, kterými by se mohl nákladní automobil z místa, kde byl traktor ukraden, vydat. A podařilo se jim zjistit, že traktor putuje pravděpodobně směrem na Vysočinu, což byl pro policisty v našem kraji jasný signál. Zejména dopravní policisté si společně vytipovali páteřní komunikace, které vedou ze směru od Děčína na Vysočinu, a to včetně dálnice D1 a těm věnovali maximální pozornost.

„Z dalších získaných taktických informací vyplývalo, že zatím nezjištěné nákladní vozidlo s ukrytým traktorem projelo pravděpodobně po silnici I/38 na Havlíčkobrodsku a míří směr na dálnici D1, po které jede ve směru na Brno. Policisté z dálničního oddělení z Velkého Beranova proto velice úzce spolupracovali s operačním důstojníkem s cílem pokusit se vytipovat podezřelé nákladní vozidlo, které by mohlo odcizený traktor po dálnici D1 převážet. Při silném pátečním provozu se jednalo o nelehký úkol a dá se říci, že se doslova a do písmene hledala takzvaná jehla v kupce sena,“ zmínila Čírtková.

Dálniční hlídce se to ale podařilo a jízdní soupravu vypátrali na odstavném parkovišti na 139. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno, kam řidič s jízdní soupravou sjel. Jednalo se o kamion s cizí registrační značkou. Při kontrole nákladu se podezření policistů potvrdilo – uvnitř byl naložený odcizený traktor. Řidiče policisté zajistili a na místo k ohledání vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou.

„Případ si převzali kriminalisté, kteří cizince, ve spolupráci s kolegy z odboru cizinecké policie, zadrželi. Kamion i odcizený traktor policisté zajistili a cestou specializované odtahové firmy umístili na policejní záchytné parkoviště. O celé události informovali kolegy z Ústeckého kraje, kteří si ještě tentýž den cizince převzali k provedení dalších procesních úkonů,“ dodala Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, traktor, kamion, návěs, dálnice, D1, policie, Ústecký kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Majitel kamionu se pravděpodobně na krádeži podílel. Ideální by bylo zabavení kamionu.

Středa, 31. května 2023, 11:53Odpovědět

Jan Štelbaský

Dobrá práce!!!

Středa, 31. května 2023, 08:15Odpovědět

Zdeněk Vintr

A z které ciziny byl, ten zloděj cizinec?

Středa, 31. května 2023, 07:11Odpovědět

Karel Pecka

Jinými slovy, traktor měl čip a díky němu ho mohli policisté vysledovat.

Středa, 31. května 2023, 06:50Odpovědět

Policisté z Vysočiny našli ukradený traktor za dva miliony. Cizinec ho převážel schovaný v návěsu kamionu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.