Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zlaté BMW se po dálnici hnalo rychlostí 222 km/h, řidiče čeká trest ve správním řízení

Těžko uvěřitelnou rychlostí se v sobotu po poledni řítil po dálnici D1 třiatřicetiletý řidič BMW. Tachometr jeho sportovního vozidla ukazoval rychlost 222 km/h. Trest za tento přestupek si muž vyslechne ve správním řízení.

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov, kteří v sobotu kontrolovali nejvyšší povolenou rychlost, zhruba patnáct minut po dvanácté hodině zpozorněli. „Vozidlo BMW M4 s českou registrační značkou projíždělo v úseku kolem 107. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu rychlost 222 km/h v místě, kde je povolená nejvyšší povolená rychlost 130 km/h,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté ho zastavili o tři kilometry dál. Vozidlo řídil třiatřicetiletý muž, který po vyzvání předložil ke kontrole doklady nezbytné pro řízení a provoz vozidla, poté se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl negativní. Policisté přestupek odevzdají jej k řešení do správního řízení, protože takto vysoké překročení rychlosti nelze vyřešit na místě pokutou. Řidiči má hrozit sankce 5 až 10 tisíc korun, pět trestných bodů a zákaz řízení až na jeden rok.

„Takto vysoká rychlost je ze strany řidiče osobního vozidla hazardem, výrazně se při ní mění jízdní vlastnosti vozidla a reakční doba řidiče, který by v případě potřeby velice obtížně dokázal zareagovat na jakoukoliv překážku nebo mimořádnou událost, která by se mohla v provozu aktuálně vyskytnout,“ upozorňuje závěrem Čírtková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, D1, rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlaté BMW se po dálnici hnalo rychlostí 222 km/h, řidiče čeká trest ve správním řízení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.