Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Recidivista kameny poničil zastávku v ulici Na Dolech a následně se zde prospal. Způsobil škodu za 40 tisíc korun

Devětatřicetiletý recidivista kameny poškodil uzavřenou zastávku na ulici Na Dolech v Jihlavě, aby následně její prostor využil ke spánku. Pachatel, který způsobil škodu okolo 40 tisíc korun, je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů.

Muže, který v prostoru zastávky v ulici Na Dolech ležel a spal, zajistili policisté a strážníci městské policie ve čtvrtek 11. května ráno. Při dechové zkoušce vykázal hodnotu necelé půl promile alkoholu. „Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Jihlavska, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, zejména za majetkovou trestnou činnost. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě šetření a vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že muž poškodil zastávku za použití kamenů. Rozbil skleněné výplně dveří a způsobil tak předběžně vyčíslenou škodu za čtyřicet tisíc korun.

„Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor devětatřicetiletému muži podezření ze spáchání dvou přečinu, a to výtržnictví a poškození cizí věci,“ dodala Kroutilová. Po provedení nezbytných procesních úkonů byl podezřený muž ze zadržení propuštěn. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, výtržnictví, zastávka, Na Dolech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista kameny poničil zastávku v ulici Na Dolech a následně se zde prospal. Způsobil škodu za 40 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.