Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bravo, pánové! Dva třešťští policisté zachránili život muži, který se chtěl oběsit

Ocenění za záchranu muže, který chtěl spáchat sebevraždu, si v úterý převzali dva policisté z obvodního oddělení Třešť. Jak Miloš Kuchyňa, tak Vladimír Štulík podle svých nadřízených prokázali osobní statečnost a rozvahu.

Oba policisty v úterý skleněnou plaketou a kázeňskou odměnou ocenil ředitel krajské policie Miloš Trojánek. Dále gratuloval ředitel územního odboru Jihlava Martin Kratochvíl, zástupce ředitele územního odboru Jihlava Radomír Němec a vedoucí obvodního oddělení Jiří Burian.

Miloš Kuchyňa patří na Krajském ředitelství policie kraje Vysočiny mezi velice zkušené policisty a letos dosáhne třicet let služby. Šest let ve služebním poměru u Policie České republiky je jeho mladší kolega Vladimír Štulík.

Vše začalo v pondělí 27. února po patnácté hodině, kdy na policii zavolala  ženy, která měla obavu o život svého šestapadesátiletého bratra, který doma zanechal dopis na rozloučenou a odjel neznámo kam. „Dále sdělila, že bratr vlastní rekreační chatu v lokalitě na Stonařovsku a že tedy není vyloučeno, že mohl odjet tam,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

K předmětné chatě vedla velice obtížně sjízdná polní cesta s četnými výmoly, policisté proto zastavili a k místu, kde se měla chata nacházet, se vydali pěšky. Když konečně chatu našli, spatřili muže, který se snažil spáchat sebevraždu oběšením. „Muž měl kolem krku omotané lano, které bylo uvázané na větvi vzrostlého stromu. Policisté věděli, že musí jednat velice rychle,“ uvedla Čírtková s tím, že jeden z dvojice muže nadzvedl, aby se lano kolem krku uvolnilo a druhému policistovi se podařilo lano plně uvolnit.

Muž byl ve vážném zdravotním stavu, proto ho policisté uložili do stabilizované polohy a zajistili jeho základní životní funkce a současně ověřili, že muž začal dýchat. Okamžitě na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a pokračovali v poskytování pomoci muži. Zajistili mu dostatečnou tepelnou ochranu pomocí plachty, která se nacházela ve vozidle, kterým nuž k chatě přijel, a s využitím služebních bund.

Mužův zdravotní stav se zhoršoval a muž částečně upadal do krátkého bezvědomí. Z dechu muže byl silně cítit alkohol a v blízkosti se nacházelo několik prázdných balení od léků. Proto policisté velice důkladně kontrolovali životní funkce muže, který byl vlivem kombinace léků a alkoholu v bezprostředním ohrožení života. Mezitím se na místo dostavila zdravotnická záchranná služba a přistál také vrtulník letecké záchranné služby a muže si záchranáři převzali do své péče.

„Podobné zákroky mě vždy utvrzují v tom, že v rámci našeho krajského ředitelství pracují policisté, kteří se dokáží správně rozhodnout a dokáží spolu spolupracovat. Jsem rád, že mohu těmto lidem osobně poděkovat za jejich odvahu a duchapřítomnost, protože tito kolegové dělají celému policejnímu sboru dobré jméno,“ uvedl krajský policejní ředitel Miloš Trojánek.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Třešť, policie, sebevražda, Stonařov, záchrana, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bravo, pánové! Dva třešťští policisté zachránili život muži, který se chtěl oběsit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.