Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jeden den obviněn, druhý den odsouzen. Gruzínský kapsář se do České republiky dlouho nepodívá

Hodně rychle si verdikt soudu vyslechl šestatřicetiletý Gruzínec, který v lednu kradl v restauraci u čerpací stanice na dálnici D1. V neděli byl obviněn a hned v pondělí si u soudu vyslechl podmíněný trest a zákaz pobytu v České republice.

Trestné jednání se odehrálo 12. ledna tohoto roku v restauraci u čerpací stanice na 111. kilometru dálnice D1. Zde si muž, který se zde chtěl občerstvit, pověsil svoji bundu na židli, na které seděl. Jeho neopatrnosti využil šestatřicetiletý Gruzínec.

„Ten si zřejmě místo nejdříve důkladně prohlédl a poté se posadil do bezprostřední blízkosti zády k muži s cílem okrást ho. V nestřeženém okamžiku pak zloděj nepozorovaně vytáhl z kapsy u bundy peněženku, ze které sebral 700 euro a následně peněženku vrátil zpět do kapsy bundy. Poté z místa i se svým komplicem odešel,“ popsal Jiří Šoukal, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov.

Policisté z dálničního oddělení začali po pachateli pátrat. Pomohli jim kolegové z z pohotovostního a eskortního oddělení, kteří o několik týdnů později kontrolovali podezřelého v Jihlavě. Cizinec byl po zadržení umístěn do policejní cely, kde si počkal na sdělení podezření.

Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení, a proto soudní jednání, které se konalo před okresním soudem v Jihlavě v pondělí, proběhlo velice rychle - do čtyřiadvaceti hodin od sdělení podezření, takže cizinec se nemohl soudnímu jednání vyhýbat, protože k soudu putoval přímo z policejní cely.

„Soud muže odsoudil k trestu ve výši deseti měsíců odnětí svobody s podmínečným odkladem na tři roky a zákazu pobytu na území České republiky v trvání dvou let,“ doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, Gruzie, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden den obviněn, druhý den odsouzen. Gruzínský kapsář se do České republiky dlouho nepodívá | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.