Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině loni meziročně stoupl počet nehod. Při té nejtragičtější zemřeli tři mladí lidé

Na Vysočině se loni stalo 4901 dopravních nehod, zemřelo při nich 30 lidí. Meziročně vzrostl počet nehod, úmrtí i zranění při nich. Předloni policisté řešili 4760 nehod, při kterých zemřelo 24 lidí. O více než 11 procent vzrostla škoda, kterou nehody způsobily. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Při loňských dopravních nehodách se 85 lidí těžce zranilo, v roce 2021 bylo těžkých zranění o šest méně. Dalších 1204 lidí se loni při nehodách zranilo lehce, v meziročním porovnání o 49 více. Hmotná škoda způsobená na havarovaných vozidlech a dalším majetku dosáhla částky 371 955 000 korun.

„Hlavní příčiny dopravních nehod jsou na silnicích našeho kraje dlouhodobě neměnné. Na příčinách dopravních nehod se loni v největší míře podílel nesprávný způsob jízdy, a to 1861 nehod, nepřiměřená rychlost jízdy 592 nehod, nedání přednosti v jízdě 319 nehod a v neposlední řadě také nesprávné předjíždění, kvůli němuž se stalo 53 nehod. V průběhu loňského roku se také stalo velké množství dopravních nehod proto, že řidiči zbytečně hazardovali, při jízdě se nechovali dostatečně ohleduplně a nepočínali si opatrně," uvedla Dana Čírtková.

Mezi nejtragičtější nehody patřila minulý rok nehoda osobního auta na Žďársku, při níž 29. října zahynuli tři mladí lidé. Mezi obcemi Rousměrov a Bory vyjelo auto v zatáčce mimo silnici, převrátilo se na střechu a narazilo do stromu. Zemřel devatenáctiletý řidič i oba spolucestující, jimž bylo 19 a 15 let.

K jedné z tragičtějších havárií na Vysočině za posledních několik let došlo v sobotu odpoledne mezi obcemi Bory a Rousměrov na Žďársku. Havárii dopravního vozidla nepřežily tři mladé osoby.

Nejvíc nehod se stalo loni na Jihlavsku, policie jich tam řešila přes 1000. Nejméně nehod spadalo do působení dálničního oddělení ve Velkém Beranově, které jich evidovalo 354.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, 2022, statistika, tragická, úmrtí, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině loni meziročně stoupl počet nehod. Při té nejtragičtější zemřeli tři mladí lidé | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.