Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Stíhání mužů obviněných z letošních vražd v Pacově a Havlíčkově Brodě bylo zastaveno

Trestní stíhání dvou mužů obviněných z letošních vražd v Pacově a v Havlíčkově Brodě bylo zastaveno kvůli jejich nepříčetnosti v době činu. ČTK to dnes řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Muži, který podle policie v únoru zabil nožem dělníka v havlíčkobrodském podniku, soud nařídil ústavní psychiatrické léčení. Muž z Pacova obviněný z vraždy družky by měl rozhodnutím soudu skončit v detenčním zařízení.

Diagnózy mužů Čírtková nesdělila s odůvodněním, že ke zdravotnímu stavu obviněných se policie nevyjadřuje. Televize Nova v neděli uvedla, že v obou případech pachatelé podle odborníků trpí schizofrenií. Podle dřívějších vyjádření policie oběma mužům hrozilo vězení na 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.

V Havlíčkově Brodě byl 5. února zavražděn jednadvacetiletý dělník při noční směně v textilním závodě. Z vraždy byl obviněn jeho třiačtyřicetiletý spolupracovník, podle policie zasadil mladíkovi nožem desítky ran. Trestní stíhání tohoto muže zastavil státní zástupce 18. června. Krajský soud v Hradci Králové pak 19. září rozhodl o uložení ochranného opatření v podobě ústavního psychiatrického léčení a podle mluvčí soudu muž do léčebny nastoupil. O této vraždě jsme informovali ZDE

Ženě dupal po hlavě a po krku 

Třiatřicetiletého muže z Pacova na Pelhřimovsku obvinili kriminalisté z vraždy jeho o tři roky starší družky v březnu. V minulosti několikrát trestaný muž se k činu přiznal. Podle vyšetřovatelů ženu opakovaně fyzicky napadl po předchozí hádce. Bil ji pěstí a kopal do hlavy, škrtil ji a dupal jí po hlavě a krku. Zraněnou pak nechal do rána ležet bez pomoci, poté zavolal záchranáře.

Stíhání tohoto muže bylo zastaveno 22. září, uvedla Čírtková. Podle rozhodnutí táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích by tento muž měl být umístěn do detence. Zatím je podle údajů tohoto soudu v psychiatrické léčebně.

V ochranné detenci je také Barbora Orlová, která v říjnu 2014 zabila ve škole ve Žďáru nad Sázavou šestnáctiletého studenta Petra Vejvodu. Orlová trpí paranoidní schizofrenií a podle znalců byla v době činu nepříčená. Městský soud v Brně prodloužil Orlové pobyt v zabezpečovací detenci letos v červenci. 

Autoři

Štítky vražda, Pacov, policie, Havlíčkův Brod, Krajský soud v Hradci Králové, TV Nova, Petr Vejvoda, Orlová, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stíhání mužů obviněných z letošních vražd v Pacově a Havlíčkově Brodě bylo zastaveno | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.