Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragický střet autobusu se dvěma chodci: Policie hledá řidiče v bílém autě, který předjížděl

U obce Kožichovice na Třebíčsku se v úterý 27. prosince stala tragická nehoda, během níž zemřel osmačtyřicetiletý chodec. Policisté se v souvislosti s tímto neštěstím obrací na veřejnost, která by mohla pomoci s hledáním důležitého svědka v osobním autě.

„V úterý 27. prosince došlo před tři čtvrtě na šest ráno ke střetu autobusu se dvěma chodci, přičemž jeden z mužů těžkým zraněním na místě nehody podlehl. Tragickou dopravní nehodu prověřují kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Na základě šetření zjistili, že před dopravní nehodou projíždělo po silnici osobní vozidlo a kriminalisté by potřebovali svědectví jeho osádky," připomíná okolnosti nehody Jana Kroutilová, mluvčí policistů. 

Tragédie se stala dnes ráno před šestou hodinou na silnici u Kožichovic na Třebíčsku. Autobus tam srazil dva chodce, jeden z nich střet nepřežil.

Podle ní šlo o bílé vozidlo v provedení kombi zřejmě značky Škoda Fabia, které mělo firemní označení (pravděpodobně společnosti v regionu). Řidič tohoto automobilu jel v době kolem 5:38 po silnici druhé třídy číslo 351 ve směru od Kožichovic. „Cestou předjel autobus, následně míjel i chodce a dále pokračoval v jízdě směrem na Třebenice. Pro prověřování veškerých okolností, které tragické dopravní nehodě předcházely, je podstatné svědectví osádky osobního vozidla," říká mluvčí Kroutilová. 

Policie tímto žádá řidiče, případně spolucestující v bílém autě, aby se přihlásili na tísňovou linku 158. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky tragédie, úmrtí, chodec, autobus, střet, svědek, policie, veřejnost, Kožichovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický střet autobusu se dvěma chodci: Policie hledá řidiče v bílém autě, který předjížděl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.