Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Škoda pro hromadné nehodě na D1 na Vysočině je nejméně dva miliony korun. V mlze se srazilo 20 aut

Škoda po hromadných nehodách, které se staly na dálnici D1 na Žďársku ve čtvrtek 22. prosince, činí nejméně dva miliony korun. Je to odhad u dvou nehod, které řešila policie. Celková škoda může být vyšší, protože několik menších střetů mezi sebou řešili řidiči sami prostřednictvím takzvaného euroformuláře, řekla mluvčí krajské policie Jana Kroutilová. Na dálnici se ve čtvrtek střetlo v mlze 20 aut, policie to vyšetřovala jako několik samostatných nehod.

Jako příčinu některých nehod policie stanovila nepřizpůsobení rychlosti aktuálním klimatickým podmínkám. „Řidič smí jet takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled," řekla Jana Kroutilová. Někteří řidiči také nedodržovali bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly. „U dvou dopravních nehod se v současné době stále provádí šetření," dodala mluvčí.

Na dálnici se ve čtvrtek podle dřívějších informací policie střetlo postupně 20 aut, včetně dvou nákladních a pěti dodávek. Lehce se při nich zranili čtyři lidé. Provoz dálnice ve směru na Brno byl déle než tři hodiny zastavený. Auta havarovala za velké mlhy.

Dopravu na dálnici D1 zastavila hromadná nehoda u Velké Bíteše, další karambol se stal na 88. kilometru

Provoz dálnice D1 ve směru na Brno zastavila u Velké Bíteše na Žďársku hromadná nehoda. Policie nejprve dostala oznámení o nehodě tří osobních aut a dvou dodávek. Později počet aut upřesnila na devět osobních a jedno nákladní auto. Dva lidé se...

O den později se o několik kilometrů dál na dálnici D1 situace opakovala. Mezi 170. až 180. kilometrem se ve směru na Brno srazilo za husté mlhy zhruba 40 vozidel. Odstraňování následků zastavilo provoz na čtyři hodiny. Podle mluvčího jihomoravské policie Petra Valy škody nejsou vyčíslené, protože si řidiči vše mezi sebou vyřešili přes euroformulář. Příčinou nehod byla podle něj s největší pravděpodobností mlha. „Řidiči nedostatečně dodržovali bezpečnou vzdálenost, a když vznikla nehodová situace před nimi, nebyli na to schopní zareagovat," dodal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, policie, dálnice, škoda, mlha, D1, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda pro hromadné nehodě na D1 na Vysočině je nejméně dva miliony korun. V mlze se srazilo 20 aut | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.