Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Má, co chtěl. Mladík v krátkém čase zvládl několik trestných činů a konec roku stráví ve vězení

Krádež, vloupání, vyhrožování. To vše během jednoho týdne. Devatenáctiletý mladík z Ostravska udělal skutečné maximum pro to, aby konec roku strávil za mřížemi.

Na začátku prosince mladý muž přicestoval do Jihlavy a zahájil svůj neúspěšný týden vloupáním do jihlavské firmy. V časných ranních hodinách ho tam přistihl majitel a na místo dorazily policejní hlídky. Policisté muže zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu.

„Netrvalo ale dlouho a na policejní oddělení muž putoval znovu. V pondělí 5. prosince v odpoledních hodinách ho totiž přistihli v jihlavském obchodním centru při krádeži bundy a kalhot za bezmála dva tisíce korun. Pro muže opět jeli policisté a jeho jednání byl oceněno dalším sdělením podezření z krádeže," řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Vyhrožoval brutálním násilím

Následující den se na policejním oddělení choval muž útočně. Jeho agresivita se zvyšovala, snažil se utéct a zakročujícímu policistovi vyhrožoval brutálním násilím. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, poté ho propustil. Na svobodě pobyl muž ale jen pár hodin. Ještě ten den se totiž neúspěšně dopoustil krádeže.

„Namířil si to do obchodního domu, kde různé potraviny a nápoje místo do nákupního košíku schovával pod oblečení a ven z obchodu odcházel bez zaplacení. Podezřelý muž neušel pozornosti ostrahy a v doprovodu policistů se vrátil zpět na jemu již velmi dobře známé místo," popsala další osud mladíka Jana Kroutilová. 

Až tři roky vězení

Policejní komisař rozšířil trestní stíhání zadrženého devatenáctiletého muže. „Muž je obviněn ze spáchání přečinů krádeže a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedl zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Josef Dufek.

Není to poprvé, co má mladý muž problém se zákonem, od podzimu v podmínce. Mladík aktuálně skončil ve věznici. Tam může zůstat až tři roky. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, krádež, vězení, vyhrožování, vloupání, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Má, co chtěl. Mladík v krátkém čase zvládl několik trestných činů a konec roku stráví ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.