Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Třebíč má první ženu v čele městských strážníků v kraji. Chce se soustředit na modernizaci kamerového systému

Zastupitelé Třebíče schválili jmenování nové ředitelky městské policie. Stala se jí čtyřicetiletá Lucie Šerková. Je první ženou v čele městských strážníků na Vysočině. Řekla, že pozice ředitelky je pro ni plynulým pokračováním práce pro městskou policii, u které je 18 let, z toho tři roky na pozici zástupkyně ředitele. Chce se soustředit na nábor nových strážníků, plynulou obnovu vozového parku i na modernizaci městského kamerového dohledového systému.

„Je sice (kamerový systém) v poměrně dobré kondici, ale chtěli bychom v dalších letech najít technické možnosti, aby byl kamerový systém co nejefektivněji využíván," řekla Lucie Šerková. Prozatím záběry fyzicky kontroluje obsluha. Kamer ale přibývá a s tím i záběrů, které je potřeba sledovat. Díky technologiím by v budoucnu mohl kamerový systém sám vyhodnocovat některé události a oznamovat je operátorovi.

Podle Šerkové je třebíčská městská policie stabilní organizací, která slouží už 30 let. Má 37 strážníků, stav však není naplněný, chybí šest strážníků. „Výkon práce, starost o město a veřejný pořádek jsme ale schopni zvládat," řekla Šerková. Vedle strážníků má městská policie dalších 16 civilních zaměstnanců včetně asistentů prevence kriminality a pracovníků městského útulku pro opuštěná zvířata, který pod městskou policii v Třebíči také spadá.

Novou ředitelku bylo podle místostarosty Třebíče Miloše Hrůzy (ANO) nutné jmenovat, protože dosavadní ředitel městské policie Ladislav Prvák se z důvodu odchodu do důchodu vzdal své funkce k 30. listopadu.

Podle Stanislava Maštery, zástupce ředitele městské policie v Jihlavě, který eviduje údaje o strážnících v kraji, funguje na Vysočině 11 městských policií, slouží v nich 197 strážníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR, Město Třebíč (redakčně upraveno)

Štítky městská, policie, správa, Třebíč, Lucie Šerková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč má první ženu v čele městských strážníků v kraji. Chce se soustředit na modernizaci kamerového systému | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.