Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V hlavní roli policejní vyjednavač. Dealer z Pelhřimova vyhrožoval své partnerce i lidem v okolí

Až deset let se na svobodu nepodívá šestatřicetiletý muž z Pelhřimova. Tento pro okolí nebezpečný muž vyhrožoval své partnerce i svému okolí, k tomu distribuoval drogy.

V policejní cele skončil nebezpečný muž, který vyhrožoval své partnerce a závažné výhružky směřoval také na lidi ve svém okolí. Kriminalisté nebezpečného muže zadrželi a byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů, neboť prověřováním případu vyšlo dále najevo, že šestatřicetiletý muž distribuoval drogy dalším lidem. Na podaný návrh byl vzat do vazby. Muži hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Na základě shromážděných důkazů zahájil minulý týden policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Šestatřicetiletý muž z Pelhřimova je obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování,“ řekl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Policie dále zjistila, že obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán. Za drogovou trestnou činnost byl odsouzen v druhé polovině roku 2019, nyní je ve tříleté podmínce. „Přesto, že je muž ve zkušební době podmíněného trestu, pokračoval dál v distribuci drog,“ dodala mluvčí policistů Michaela Lébrová.

Vyhazoval věci z bytu 

Tento nebezpečný muž v první polovině listopadu posílal své partnerce výhružné SMS, z bytu jí vyhazoval různé věci a vyhrožoval, že zničí celý byt a také ohrožováním dalších obyvatel domu.

„Policisté v součinnosti s hasičským záchranným sborem přijali opatření za účelem zajištění bezpečnosti osob v domě a okolí. Na místo byl přivolán také policejní vyjednavač. Policisté navázali s mužem komunikaci a následně z bytu vyšel. Policisté ho zadrželi a byl převezen na policejní oddělení k dalším úkonům,“ pokračuje Lébrová.

Kriminalisté prověřováním dále zjistili, že muž v období od září do konce října letošního roku poskytoval dalším osobám pervitin a marihuanu. Drogy opakovaně prodal nebo je poskytl zdarma na různých místech v Pelhřimově. Pervitin a marihuanu poskytl téměř ve třiceti případech.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho převezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ sdělila Lébrová na závěr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky dealer, výhružky, agrese, partnerka, policie, vyjednavač, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hlavní roli policejní vyjednavač. Dealer z Pelhřimova vyhrožoval své partnerce i lidem v okolí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.