Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič v Jihlavě si dostatečně neočistil sklo a narazil do dopravního sloupku

Jihlavští policisté dnes ráno vyšetřovali netradiční dopravní nehodu, která se stala v Benešově ulici. Mladý řidič si dostatečně neočistil čelní sklo svého vozidla a následkem toho narazil do dopravního sloupku.

Šestadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia se nechoval dostatečně ohleduplně a opatrně a nerespektoval příslušná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zejména podcenil řádné očištění předního skla před jízdou, kdy se vlivem klimatických podmínek vytvořila na skle námraza.

Řidič ráno vjel do ulice Benešova do úseku, kde je jednosměrná ulice. Dopravní značení zřejmě neviděl, protože neměl dostatečný výhled z vozidla. Narazil do dopravního sloupku, který zde reguluje vjezd. Tento sloupek vyvrátil a poškodil a poškodil si také osobní vozidlo. Při nárazu nebyl naštěstí nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Věc dopravní nehody na místě vyřešili v blokovém řízení uložením blokové pokuty.

V této souvislosti policie upozorňuje všechny řidiče, aby zejména v nadcházejícím podzimním a zimním období věnovali dostatečnou pozornost přípravě vozidla před jízdou. Je nutné mít z vozidla vždy dobrý výhled, proto si řidič musí očistit od ledu, sněhu nebo jiných nečistot  nejen přední a zadní sklo, ale také všechna boční skla.

Foto Policie České republiky | Zdroj Policie České republiky

Štítky sklo, Jihlava, Benešov, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Jihlavě si dostatečně neočistil sklo a narazil do dopravního sloupku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.