Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž, který před měsícem přišel z vězení, v Brodě převážel 200 gramů pervitinu. Vyhodil jej ve vaku z okna

Havlíčkobrodští policisté dopadli muže, který ve středu 3. srpna v autě převážel 200 gramů pervitinu. Nyní mu za drogovou trestnou činnost hrozí až osm let za mřížemi.

„Ve středu 3. srpna si policejní hlídka kolem půl druhé ráno všimla na ulici Havlíčkova vozidla BMW s rakouskými registračními značkami, které jelo ve směru z centra. Automobil chtěli zkontrolovat a vyjeli za ním. Řidič vozidla ale na výzvy k zastavení nereagoval a místo toho se snažil ujet. Navíc policisté zaregistrovali, že byl z vozidla za jízdy vyhozen na ulici vak. Snaha řidiče ujet skončila následně, vjel totiž do slepé ulice, kde byla jeho jízda ukončena a policisté okamžitě provedli zákrok. Řidiče zadrželi a muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do cely. Testu na ovlivnění návykovou látkou se odmítl podrobit," popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů. 

Případ si převzali kriminalisté. Látkový vak vyhozený z ujíždějícího vozidla policisté zajistili, byly v něm uloženy plastové obaly s krystalickou látkou. Jednalo se o více než 200 gramů pervitinu. Drogy kriminalisté zajistili a budou podrobeny expertíze na odborném policejním oddělení. Dále provedli kriminalisté prohlídku vozidla, které zajistili.

Více než desetkrát před soudem 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Třiačtyřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze zločinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu spáchaného ve značném rozsahu a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již více než desetkrát soudně trestaný pro různorodou trestnou činnost. Z věznice byl propuštěný na začátku července, dále má muž uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do poloviny roku 2026.   

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. „Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody od dvou do osmi let," dodává Kroutilová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, dealer, pervitin, vak, útěk, policie, Havlíčkův Brod, metamfetamin, kriminalita, Brod, BMW, Jan Pfeffer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který před měsícem přišel z vězení, v Brodě převážel 200 gramů pervitinu. Vyhodil jej ve vaku z okna | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.