Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavští kriminalisté dopadli drogové dealery, na Vysočině ve velkém distribuovali pervitin a marihuanu

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout trojici pachatelů, kteří vyráběli, přechovávali a prodávali pervitin a marihuanu na různých místech na Vysočině. Dva muži a žena jsou již obviněni, jednomu z nich hrozí až deset let za mřížemi.

Dopadnout trojici se jihlavským kriminalistům podařilo na přelomu minulého a tohoto týdne ve spolupráci s policejní zásahovou jednotkou z Jihočeského kraje a Speciální jednotkou Dukovany. Zadržení proběhlo v neděli 31. července večer a následující den ráno na různých místech, a to na Dačicku, v Jihlavě a na Třešťsku. Jedná se o místa, kde muži a žena pobývají.

„Čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi policisté v prostoru garáže, kde v tu chvíli pervitin připravoval k distribuci, více než 150 gramů krystalické látky kriminalisté zajistili. Sedmadvacetiletého muže dopadli v bytě v Jihlavě a pětadvacetiletou ženu zadrželi v Třešti, také v jejich bydlištích kriminalisté nalezli pervitin, a to v množství necelých dvacet gramů,“ informuje policejní mluvčí Jana Kroutilová. Všichni tři zadržení byli v doprovodu policistů převezeni na jihlavské oddělení a umístěni do policejních cel.

Kriminalisté následně provedli prohlídky ve třech bytech, dvou garáží na Dačicku a dvou vozidel. Kromě pervitinu zajistili kriminalisté finanční hotovost, dále kolem půl kilogramu travní hmoty, zřejmě marihuany, a také několik desítek tablet. Drogy budou podrobeny expertíze na speciálním policejním oddělení.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání všech tří zadržených. „Čtyřiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, sedmadvacetiletý muž a žena jsou obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Starší z obviněných mužů byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán a je až do druhé poloviny příštího roku ve zkušební době. Mimo jiné zásoboval drogami i druhého obviněného muže a ženu. Distribuoval také marihuanu, druhému obviněnému muži prodal nebo daroval kolem tří kilogramů této drogy. Obviněná žena pervitin distribuovala přibližně od začátku letošního roku. Zájemcům poskytla drogy v několika desítkách případů, a to zejména v místě svého bydliště. Sedmadvacetiletý muž distribuoval pervitin a marihuanu přibližně od letošního jara. Všichni tři drogy také přechovávali.

„Na základě rozhodnutí soudu byl čtyřiačtyřicetiletý muž vzat do vazby a eskortován do věznice. Zbývající dva obvinění byli po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě,“ informuje Kroutilová s tím, že za trestnou činnost hrozí staršímu z obviněných mužů trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Druhý muž a obviněná žena mohou být potrestáni až pětiletým pobytem za mřížemi. 

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto prevcentrum.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, marihuana, dopadení, Jihlava, metamfetamin, Kraj Vysočina, Dačice, Jihočeský kraj, Dukovany, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští kriminalisté dopadli drogové dealery, na Vysočině ve velkém distribuovali pervitin a marihuanu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.