Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sexuální obtěžování v jihlavské autoškole? Ani jsem se jí nedotkl, brání se instruktor

Ve středu se na sociálních sítích objevilo vážné obvinění spočívající v krajně nevhodném chování instruktora jedné jihlavské autoškoly vůči jedné studentce. Krátce poté se ozvaly desítky osob, které měly mít podobně neblahé zážitky a zkušenosti a společně plánují podání trestního oznámení. Sám instruktor jakékoli nevhodné aktivity rezolutně popírá a také hodlá případ řešit soudní cestou.

Hodně nestandardní průběh měla mít pondělní praktická jízda pro devatenáctiletou uchazečku o řidičský průkaz. Po úvodním ježdění po Jihlavě jí totiž instruktor sdělil, že se pojedou koupat do lomu za Třešť. „Přísahám, že jsem si prvně myslela, že jde o legraci,“ popisuje redakci Drbny, „ale k lomu jsme fakt jeli a on z kufru vytáhl tašku s plavkami a ručníky.“

Dále měl instruktor na dívku naléhat, aby se s ním šla vykoupat. Buď že jí může plavky půjčit, nebo když půjde nahá, půjde nahý i on. „Cítila jsem se opravdu špatně, bála jsem se, vymýšlela jsem různé výmluvy, abych do vody nemusela a nechtěla nic jiného než odejít,“ vzpomíná na nepříjemné zážitky s tím, že příteli, který byl v tu dobu v Praze, stačila jen napsat sms.

Je to absurdní, taková obvinění popírám

Redakci se podařilo sehnat i vyjádření instruktora autoškoly, ten ale na radu svého právníka nebyl příliš sdílný. „Protože nejsem na sociálních sítích, dozvěděl jsem se to ve středu večer náhodou od kamaráda. Je to absurdní, taková obvinění jednoznačně popírám,“ říká jasně. „K žádným narážkám nebo osahávání nedošlo, k ničemu jsem ji nenutil. Celou dobu byla vysmátá a nestěžovala si,“ říká oslovený instruktor, který tvrzení, že se jelo k lomu, nepotvrdil ani nevyvrátil.

Když bylo po více než půlhodinovém naléhání zřejmé, že studentka do vody nepůjde, čekala je ještě cesta zpět. Ještě před autem měl dívku osahávat, během cesty pak byla terčem jeho verbálních útoků. „Po cestě na mě pořád řval a měl stále nějaké připomínky k jízdě i ke mně, věděla jsem ale, že to je kvůli tomu, že jsem s ním nešla. Byl velice nepříjemný, choval se arogantně a mírně i agresivně. Věřte mi, v životě bych nevěřila, že se toto může stát v autoškole, psychicky jsem na tom byla opravdu špatně,“ říká s odstupem tří dnů o praktické jízdě, která nakonec trvala čtyři hodiny.

Právě čtyřhodinovou jízdou bylo dle instruktora třeba splnit požadované množství hodin k tomu, aby byla dívka připuštěna k závěrečným zkouškám. „Ona o tom věděla a zákon to umožňuje. Já jí vyšel vstříc a teď se to otáčí proti mně,“ vadí mu. Právě na instruktora autoškoly si den po domnělém incidentu u lomu počíhal přítel dívky a ostře ho konfrontoval živým videem na sociální sítě a následnými, údajně výhružnými telefonáty. „Podám kvůli tomu trestní oznámení za pomluvu, vyhrožování a vydírání,“ dodal instruktor s tím, že další věci již přenechá svému právnímu zástupci.

Podobnou zkušenost prý měly desítky osob

Krátce po příspěvku s tímto příběhem, který v jedné jihlavské skupině zveřejnila sestra poškozené, se začaly kupit desítky komentářů s podobným obsahem, ať už veřejně, nebo do soukromé zprávy. „To samé dělal i mně. Nutil mě se s ním vykoupat, sundaval mi při jízdě svetr a měl až moc úchylné narážky,“ postěžovala si jedna komentující. „Já se tomu vůbec nedivím. Byla jsem u něj před 14 lety a už tenkrát mi dával ruku na koleno, hladil mě po ruce a měl sexistické kecy,“ píše druhá.

Reakcí se sešlo dost na to, aby vyprovokovaly společný postup. „Bylo našim cílem tyto lidi najít a společně podat trestné oznámení. Momentálně je opravdu hodně lidí, kteří s tím něco chtějí udělat a já osobně věřím, že ve skupině je síla a když půjdeme společně, tak to bude mít nějaký výsledky,“ nastiňuje dívka další zvažovaný postup.

Policie zatím ve věci nijak nekonala. „Zatím jsme žádné oznámení nepřijali, proto se případem nezabýváme. V souvislosti s tím, co se aktuálně šíří na sociálních sítích, zatím nic neprověřujeme. Jakmile se na nás někdo obrátí, budeme se tomu věnovat,“ zodpověděla redakční dotaz policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pribram.cz

Štítky autoškola, Jihlava, obvinění, sexuální obtěžování, nátlak, sociální síť, Třešť, Drbna.cz, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andreas Kourek

Tak ovšem, Prchal, ten je tímhle známej už roky. Největší chyba, co jsem kdy udělal je, že jsem se nepodíval na recenze na netu, než jsem k němu začal chodit.

Pátek, 29. července 2022, 13:33Odpovědět

Sexuální obtěžování v jihlavské autoškole? Ani jsem se jí nedotkl, brání se instruktor | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.