Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senior za volantem přehlédl světelnou signalizaci a srazil se s nákladním vlakem. Je vážně zraněn

Zřejmě nepozornost stála za dopravní nehodou, která se odehrála v pátek odpoledne na železničním přejezdu v Jihlávce na Jihlavsku. I přes signalizaci vjel do kolejiště čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního vozu, který se srazil s projíždějícím nákladním vlakem. S těžkým zraněním musel být transportován do nemocnice.

K nehodě došlo v pátek 22. července krátce po patnácté hodině oznámení na železničním přejezdu u železniční stanice Jihlávka. Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia projížděl po silnici III/13418 ve směru jízdy od obce Horní Dubenky do obce Jihlávka, když při jízdě vjel na železniční přejezd, ačkoli byla dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení.

„Poté došlo ke střetu přední části vozidla Škoda Fabia s pravou přední částí nákladního vlaku, který jel po trati ve směru jízdy od Veselí nad Lužnicí na Havlíčkův Brod,“ popsala pro média policejní mluvčí Dana Čírtková. Vlak se skládal z lokomotivy a jednoho nákladního vagónu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla Škoda, který byl z místa dopravní nehody letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích. Ke zranění jiných osob nedošlo.

Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na osobním vozidle ve výši 60 tisíc korun, jednalo se o totální škodu. „Dále došlo k hmotné škodě na lokomotivě, která byla na místě dopravní nehody odhadnuta ve výši 200 tisíc korun. Dále došlo k hmotné škodě na železnici ve výši 20 000 korun,“  doplnila Čírtková.

Policisté provedli u řidiče osobního vozidla i strojvedoucího vlaku dechovou zkoušku s negativními výsledky. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Jihlava.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlávka, vlak, nehoda, dopravní nehoda, osobní vůz, železniční přejezd, okres Jihlava, Škoda Fabia, Horní Dubenky, Nemocnice České Budějovice, Veselí nad Lužnicí, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior za volantem přehlédl světelnou signalizaci a srazil se s nákladním vlakem. Je vážně zraněn | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.