Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Policisté dnes na dalešické přehradě rozdávali pokuty, hlavně vůdcům lodí

Policisté dnes na přehradě Dalešice na Třebíčsku zkontrolovali na 30 rekreantů, především na lodích. Zjistili sedm přestupků, za které rozdali pokuty na místě. Pochybení se týkala hlavně toho, že vůdci plavidel neměli v pořádku doklady k vedení plavidla nebo k lodi. Kontroly na přehradě budou v letních měsících pokračovat.

"Měli jsme tam i případ, že pán měl loď, u které měl špatně zapsané imatrikulační znaky, jakoby poznávací značku lodi. Potom jsme zjistili přestupek, že lidé na plavidle jeli v takzvaném skluzu, porušili pravidla plavby," řekla ČTK policejní mluvčí Dana Čírtková. Vůdci plavidel prošli dechovou zkouškou na alkohol, všechny byly negativní.

Vodní dílo Dalešice na řece Jihlavě jihovýchodně od Třebíče slouží jako zásobárna technologické vody pro dukovanskou jadernou elektrárnu. Přehrada se začala napouštět v roce 1976. Součástí vodního díla je kromě nádrže Dalešice s objemem 127 milionů metrů krychlových vody i menší vyrovnávací nádrž Mohelno.

Za porušení pravidel hrozila kontrolovaným pokuta do dvou tisíc korun, policisté ale rozdali nejvýše pětisetkorunové pokuty.

Vedle lodí se dnešní kontrola soustředila i na plavce a jiné rekreanty, kterých ale kvůli chladnějšímu počasí nebylo mnoho. O víkendech a svátcích je mimo jiné zakázané používat vodní lyže. Policisté také kontrolovali správnost parkování a stanování u přehrady. "Žádné porušení tohoto charakteru jsme nezjistili," doplnila Čírtková.

Dalešická vodní nádrž je jedinou přehradou na Vysočině, jejíž rekreanty policie kontroluje. "Ještě kontrolujeme přehradu Švihov, ale tam je kontrola zaměřená na něco jiného, protože je tam ochranné pásmo," poznamenala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, policie, rekreace, Kramolín, FOTO, přehrada, Dalešice, okres Třebíč, Jihlava, Třebíč, Mohelno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dnes na dalešické přehradě rozdávali pokuty, hlavně vůdcům lodí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.