Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vážná nehoda na Ždársku, k níž letěl vrtulník. Policie kvůli svědectví hledá ještě jednoho cyklistu

K vážné dopravní nehodě vyjížděly všechny záchranné složky ve čtvrtek 23. června před 16. hodinou. Zranili se při ní tři lidé, z toho dva těžce. Jednu spolujezdkyni musel do nemocnice transportovat vrtulník. Policie již našla důležitého svědka - cyklistu v bílém tričku. Teď hledá ještě jednoho muže na kole.

„Na základě zveřejněné výzvy se nám přihlásila osoba odpovídající popisu a její totožnost již známe," sdělila novinářům k prvnímu hledanému svědkovi Stanislava Rázlová, mluvčí policistů. 

Policisté se v souvislosti s touto nehodou ještě jednou obrací na veřejnost. Jde zejména o níže popsaného cyklistu, ozvat se ale mohou i další lidé, kteří se v době nehody pohybovali na místě. „Cyklista by mohl policistům poskytnout důležité informace k nehodě a situaci, která jí předcházela. Obracíme se na cyklistu oblečeného ve žluto - černém dresu, ve věku 45 – 50 let, výšky kolem 180 cm, střední postavy, aby kontaktoval policii na tísňové lince 158," dodává Rázlová. 

Náraz do stromu 

Nehoda se stala v katastru obce Lísek na Žďársku. „Osmnáctiletý řidič jel osobním vozidlem Ford po silnici třetí třídy směrem k obci Lísek, přičemž vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Jedna spolujezdkyně byla transportována leteckou záchrannou službou s podezřením na těžké zranění do nemocnice. Do nemocnice převezli záchranáři s těžkým zraněním také dalšího spolujezdce. Řidič byl do nemocnice převezen s podezřením na lehké zranění," popisuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů. 

Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na částku přes sto tisíc korun. Dechová zkouška, kterou policisté u řidiče provedli, byla negativní. Zjišťování příčin a okolností dopravní nehody je předmětem dalšího šetření.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, zranění, cyklista, svědek, veřejnost, policie, nemocnice, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda na Ždársku, k níž letěl vrtulník. Policie kvůli svědectví hledá ještě jednoho cyklistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.