Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opilý muž hajloval v jihlavské MHD, hrozí mu až tři roky ve vězení

Značně nevhodně se ve voze jihlavské městské hromadné dopravy choval osmatřicetiletý muž z Pelhřimovska. V minulém týdnu se nejenže opil, ale ostatním cestujícím ukázal svoji náklonnost k nacistickému hnutí, a to jak slovně, tak známými pohyby ruky.

K incidentu došlo v druhé polovině minulého týdne v prostředku jihlavské městské hromadné dopravy. Osmatřicetiletý muž byl značně opilý a choval se nevhodně, přičemž v dopravním prostředku bylo v té době množství dalších cestujících. „Muž začal během jízdy projevovat sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka, a to slovně i pohybem ruky,“ popsala další dění policejní mluvčí Jana Kroutilová. Svého jednání odmítal zanechat a to i po příjezdu strážníků, kteří byli na místo přivoláni.

Další cesta opilého mjuže už směřovala na protialkoholní záchytnou stanici. „Podezřelý muž měl přes dvě promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění odvezli podezřelého muže na oddělení policie k provedení nezbytných procesních úkonů,“ uvedla dále Kroutilová.

Kriminalisté na základě shromážděných důkazů zahájili jeho trestní stíhání, případ dále vyšetřují. Za trestný čin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, opilost, hajlování, městská hromadná doprava, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dominik Nosek

Jako, nejsem toho zastáncem, ale za tohle mu hrozí 3 roky? Jihlavští (Romové), kradou znasilňují, vyhrožují a jsou agresivní vůči ostatním občanům Jihlavy a okolí a s tím se nic nedělá? Tak kdo je potom diskriminován?!

Středa, 1. června 2022, 17:58Odpovědět

Opilý muž hajloval v jihlavské MHD, hrozí mu až tři roky ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.