Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté si počíhali na kladaře. Odmítl kontrolní vážení, schytal maximální stotisícovou pokutu

Krajští policisté se v posledních dnech opět věnovali kontrole kamionů převážejících dřevní hmotu. U obce Horky nachytali hned dva kladaře, kterým byla uložena pokuta, přičemž v jednom případě rovnou rovnou maximální stotisícová.

Soupravy, které převážejí dřevní hmotu, jsou velice často přetíženy, proto policisté v Kraji Vysočina se jejich kontrolám věnují v maximální možné míře. Ve čtvrtek podnikli "zátah" na silnici I/38 na okraji obce Horky na Třebíčsku.

Jeden z řidičů se rychlostnímu vážení odmítl podrobit, musel tak na místě zaplatit pokutu v příkazním řízení ve výši 100 tisíc korun. „Policisté mu zakázali další jízdu a náklad musel přeložit,“ doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Další řidič se sice kontrolnímu vážení podrobil, ale byl výrazně přetížený, měl naloženo 63 tun, přičemž maximální limit je 42 tun. „Řidič dostal na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun a protiprávní jednání dopravce policisté oznámí do správního řízení,“ okomentovala situaci Čírtková.

Kladaři by se měli mít na pozoru i nadále. Podobné kontroly totiž budou na Vysočině dle policejní tiskové zprávy pokračovat jak v rámci běžného výkonu služby, tak při mimořádných dopravně-bezpečnostních akcích.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Kraj Vysočina, Třebíčsko, kladař, pokuta, Horky, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si počíhali na kladaře. Odmítl kontrolní vážení, schytal maximální stotisícovou pokutu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.