Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zvláštní záliba. Muž opakovaně házel lahve a kameny do vstupních dveří domů, hrozí mu až tři roky

Zvláštní zálibu si v průběhu května našel jednačtyřicetiletý muž. Ten totiž v Třebíči během jednoho týdne v osmnácti případech poničil vstupní dveře bytových domů tak, že do nich vhazoval lahve nebo kameny. Pachatel byl rychle dopaden, hrozí mu až tři roky ve vězení.

K sérii případů poškození dveří bytových domů, ke kterým v květnu v Třebíči docházelo došlo za pouhý týden, během kterého stačil napáchat škodu za více než 100 tisíc korun. Na různých místech města ničil pachatel u bytových domů vchodové dveře tak, že rozbíjel skleněné výplně, k čemuž používal nejčastěji lahev, případně kámen, dlažební kostku či dlažbu. Učinil tak dohromady jedenáctkrát

Policisté se ale výtržníkovi dostali rychle na stopu a během středečního večera ho vypátrali na ulici v části Podklášteří. „Muž se ještě pokusil z místa zmizet, to mu ale nevyšlo. Skončil s pouty na rukou a směřoval do policejní cely,“ informuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Jednačtyřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v souvislosti se spácháním trestného činu výtržnictví již v minulosti soudně trestán a nyní mu tak hrozí přísnější, až tříletý pobyt na mřížemi. Pachatel je nadále stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto nejremeslnici.cz

Štítky Třebíč, výtržnictví, vstupní dveře, škoda, bytový dům, Milan Špaček, Podklášteří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvláštní záliba. Muž opakovaně házel lahve a kameny do vstupních dveří domů, hrozí mu až tři roky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.