Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Jemnici hořel byt. Někdo ho zapálil úmyslně, škoda je přes milion korun

, aktualizováno 20. dubna 2022, 12:38

Škoda ve výši 1,1 milionu korun vznikla během útěrního požáru bytu v Jemnici na Třebíčsku. Podle všeho to vypadá, že byt někdo úmyslně zapálil. V úterý hasiči vyjížděli ještě třeba k požáru střechy v Nových Dvorech na Žďársku.

Požár bytu v Jemnici, který byl na operační středisko nahlášený po 14. hodině, se podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové obešel bez zranění. V bytě v té době nikdo nebyl. „Požár téměř sám uhasl ještě před našim příjezdem. Hasiči likvidovali jen dvě ohniska hoření," řekla Petra Musilová. Hasiči zásahem uchránili majetek asi za 500.000 korun. „Byt byl úmyslně zapálený, protože pes cvičený na vyhledávání akcelerantů hoření našel stopy na 16 místech. Celým případem se teď zabývá policie," řekla Musilová. Podle webu hasičů vyjížděly k události tři jednotky hasičů, konkrétně z Jemnice, Dačic a také vyšetřovací automobil z Třebíče. 

Hodinu poté hořela střecha rodinného domu v obci Nové Dvory na Žďársku, k němu bylo povoláno hned pět hasičských jednotek. Požár se jim podle Musilové podařilo za hodinu lokalizovat. Uchránili majetek za tři miliony korun, škoda byla vyčíslena na dva miliony korun. „Proč začalo hořet, zjišťuje vyšetřovatel," dodává Musilová. Také během tohoto požáru se nikdo nezranil. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky byt, požár, hasiči, Vysočina, Jemnice, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, Dačice, Třebíč, Nové Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jemnici hořel byt. Někdo ho zapálil úmyslně, škoda je přes milion korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.