Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Obrovská nezodpovědnost. Řidič sjel do příkopu, poté nadýchal skoro 4,5 promile

S těžko uvěřitelnou hodnotou alkoholu v krvi nastoupil v pátek odpoledne do auta sedmadvacetiletý muž. Ve svojí fabii sjel do příkopu a následné měření napoprvé vykázalo hodnotu vysoko nad 4 promile. Řidiči je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

K dopravní nehodě došlo v pátek 18. března po půl páté odpoledne na silnici II/388 na Žďársku. „Řidič s osobním vozidlem značky Škoda Fabia projížděl po silnici ve směru jízdy od obce Březí nad Oslavou směrem k obci Pokojov, kde při jízdě po přímém úseku komunikace se ocitl v protisměru a následně dále vlevo sjel vlevo v travnatém silničním příkopu, kde s vozidlem zůstal stát,“ popsala policejní tisková mluvčí Dana Čírtková

U sedmadvacetiletého řidiče provedli policisté odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu. Při první dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 4,44 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měla také dvě další odborná měření - 4,05 a 3,86 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Škoda Fabia ve výši zhruba 30 tisíc korun. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení. „Sedmadvacetiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Žďársko, nehoda, alkohol, opilost, Škoda Fabia, okres Žďár nad Sázavou, Pokojov, Březí nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovská nezodpovědnost. Řidič sjel do příkopu, poté nadýchal skoro 4,5 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.