Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Předjíždění za horizontem v nepřehledné zatáčce. Riskantní manévr přinesl nehodu a dva zraněné

Riskantní předjíždění stálo za dopravní nehodou, která se v pátek podvečer odehrála mezi Velkou Bíteší a Ořechovem na Žďársku. Řidič na nepřehledném úseku předjížděl dvě vozidla, aby se střetl s protijedoucím autem. Následkem jsou dvě lehká zranění.

K dopravní nehodě došlo v pátek 17. prosince krátce po osmnácté hodině večer na silnici I/37. Sedmatřicetiletý řidič s osobním motorovým vozidlem VW Passat projížděl po silnici ve směru od Velké Bíteše směrem na obec Ořechov.

Při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky za horizontem přejel se svým vozidlem do opačného směru jízdy a začal předjíždět před ním jedoucí vozidlo Ford Focus, které jelo ve stejném směru jízdy. Dále začal předjíždět vozidlo Škoda Fabia a při tomto předjížděcím úkonu ohrozil vozidlo jedoucí v opačném směru jízdy. Jednalo se o vozidlo Škoda Fabia, jehož řidička jela v opačném směru jízdy od obce Ořechov směrem na obec Velká Bíteš.

Došlo ke střetu levé přední části vozidla VW Passat s levou přední částí vozidla Škoda Fabia, kdy vozidla VW Passat a Škoda Fabia zůstala po střetu stát v prostoru komunikace. Ke střetu s předjížděnými vozidly Ford Focus a Škoda Fabia nedošlo.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která musela být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezena do nemocnice Třebíč k vyšetření. Při dopravní nehodě došlo také k lehkému zranění řidiče vozidla, který nehodu zavinil. Byl ošetřený na místě bez nutnosti další hospitalizace.

„U řidičů obou vozidel, které měly účast na dopravní nehodě, provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech v celkové výši 115 tisíc korun. Provedenou kontrolou vozidel VW a Škoda Fabia bylo zjištěno, že jsou na všech kolech vozidel užity zimní pneumatiky s požadovanou hloubkou dezénu,“ doplnila informace policejní mluvčí Dana Čírtková.

Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, předjíždění, Žďársko, dopravní nehoda, Škoda Fabia, úraz, Velká Bíteš, Ořechov, Volkswagen Passat, okres Žďár nad Sázavou, Ford Focus, Volkswagen, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předjíždění za horizontem v nepřehledné zatáčce. Riskantní manévr přinesl nehodu a dva zraněné | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.