Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý muž se vloupal do domu, odcizil mražené maso a zeleninu. Policie ho zadržela hned na místě

Potravinové zásoby na blížící se zimní období si zřejmě chystal udělat pachatel, který se ve středu vloupal do domu ve Věcově na Žďársku. Z mrazáku totiž mimo jiné odcizil mražené maso a zeleninu. Opilý muž ale nejprve putoval na záchytku, nyní čelí podezření ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu tři roky za mřížemi.

 Ke vloupání do rodinného domu v obci Věcov došlo ve středu 17. listopadu krátce před třetí hodinou odpoledne, novoměstští policisté zadrželi pachatele vloupání ještě přímo na místě činu.

Šestapadesátiletý muž měl již u sebe v batohu věci, které v domě našel. Byl pod vlivem alkoholu, což také potvrdila dechová zkouška naměřenou hodnotou 1,71 promile. Nakonec tak muž putoval na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Muž je podezřelý z toho, že v uvedené době násilím vnikl do vnitřních prostorů rodinného domu, které prohledal a odcizil zejména potraviny. Z mrazáku vzal mimo jiné vepřové a hovězí zamrazené maso a sáčky se zeleninou. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem patnácti set korun.

„Policejní inspektor na základě shromážděných důkazů následující den sdělil šestapadesátiletému muži podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a porušování domovní svobody. Za tuto trestnou činnost lze pachateli uložit až tříletý trest odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Rázlová. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.       

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ireceptar.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky dům, maso, zelenina, okres Žďár nad Sázavou, Věcov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se vloupal do domu, odcizil mražené maso a zeleninu. Policie ho zadržela hned na místě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.