Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvody, sexuální obtěžování, nabízení marihuany. Policie z Vysočiny zadržela celostátně hledaného recidivistu

Policie z Vysočiny zadržela a obvinila pětatřicetiletého recidivistu kvůli několika trestným činům včetně svádění k pohlavnímu styku nebo podvodům, při kterých lidé přišli o více než 1,5 milionu korun. Nyní je ve vazbě, v případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

Muž z Třebíčska byl celostátně hledaný. Policisté ho zadrželi v Jihlavě, kde mu soud zakázal pobyt. Policie ho obvinila ze spáchání podvodu, čímž způsobil značnou škodu, dále z přečinů svádění k pohlavnímu styku, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Obviněný recidivista z vězení vyšel naposledy na konci loňského roku, už letos na jaře byl znovu odsouzený.

"Muž byl obviněn z toho, že se v pěti případech dopustil podvodu a z různých lidí vylákal pod různými smyšlenými historkami a přísliby finanční hotovost, dále oslovil nezletilou dívku, se kterou nepřípustně komunikoval a nabízel jí také marihuanu. Pohyboval se přitom v Jihlavě a okolí, i když má uložený zákaz pobytu na jihlavském okrese," uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Obviněný muž podle ní nesplácel peníze, které mu lidé půjčili, podvedl taxikáře, kterého připravil o peníze při placení za jízdu, nebo ženu, ze které vylákal vedle peněz i šperky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, podvod, Jihlava, policie, Kraj Vysočina, peníze, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvody, sexuální obtěžování, nabízení marihuany. Policie z Vysočiny zadržela celostátně hledaného recidivistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.