Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nezodpovědní řidiči o víkendu: Dva muži popili alkohol a v autě pak bourali

Alkohol za volant nepatří. Toto si zřejmě nemyslí dva muži, kteří alkohol požili a pak bez váhání řídili osobní auto. Jeden z nich se zranil.

K první nehodě vyjížděli záchranáři v sobotu 25. září do Velkého Meziříčí. „Šestadvacetiletý řidič, který za volant vozidla usedl pod vlivem alkoholu, v sobotu 25. září s vozidlem havaroval. K nehodě došlo kolem půl desáté večer ve Velkém Meziříčí na ulici Tržiště. Muž vyjel s vozidlem Opel mimo komunikaci na chodník, kde narazil do kovového sloupku. Ke zranění, které by si na místě vyžádalo lékařské ošetření, nedošlo. Dechová zkouška, kterou policisté u řidiče provedli, vykázala naměřenou hodnotu 1,91 promile alkoholu,“ popsala Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Narazil do stromu a převrátil se na střechu 

Podobný případ se odehrál také další den, tedy v neděli 26. září kolem čtvrté hodiny ráno, kdy havaroval jednatřicetiletý řidič v Citroenu, a to v katastru obce Horní Rožínka. „Muž jel vozidlem Citroen po silnici druhé třídy směrem k obci Rodkov, přičemž vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu a následně se vozidlo převrátilo na střechu. S podezřením na lehké zranění muže zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 1,81 promile alkoholu. Zjišťování okolností dopravní nehody je předmětem dalšího šetření,“ dodává Rázlová k druhé nehodě, v níž hrál také podstatnou roli alkohol.

Muž svým jednáním naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, promile, nehoda, víkend, policie, havárie, Opel, Velké Meziříčí, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezodpovědní řidiči o víkendu: Dva muži popili alkohol a v autě pak bourali | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.