Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Osmnáctiletý řidič byl opilý a boural v Nových Domkách. Navíc nemá řidičák, auto si půjčil bez vědomí majitele

Záchranné složky vyjížděly v neděli 19. září po půlnoci do Nových Domků, kde havaroval opilý mladý řidič. Navíc se ukázalo, že mladík nevlastní řidičské oprávnění.

„Řidič vozidla BMW při odbočování dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, který se mu nepodařilo zvládnout, a vyjel mimo vozovku, kde narazil do zábradlí. Ke zranění osob při havárii nedošlo. Policisté provedli u osmnáctiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,72 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Dále policisté zjistili, že mladý muž není držitelem řidičského oprávnění,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Přivolaná policejní hlídka místo nehody ohledala a zadokumentovala. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda 150 tisíc korun a další škoda byla způsobena na poškozeném zábradlí. Nehodu policisté šetří.

„Provedeným šetřením také zjistili, že majitel vozidla o jeho užívání neví. Řidič se automobilu zmocnil neoprávněně a jel s ním bez vědomí jeho majitele. Policisté případ prověřují. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, Nové Domky, alkohol, promile, rychlost, smyk, řidičské oprávnění, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý řidič byl opilý a boural v Nových Domkách. Navíc nemá řidičák, auto si půjčil bez vědomí majitele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.