Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič plně naloženého tahače během cesty popíjel ve velkém, po havárii nadýchal 2,7 promile

Těžko uvěřitelný hazard předvedl v pátek ráno devětapadesátiletý řidič tahače s návěsem, který převážel náklad dřevěných fošen. Během jízdy požíval alkoholické nápoje a poté, co havaroval mezi Čížkovem a Starým Pelhřimovem havaroval do silničního příkopu, nadýchal přibližně až 2,7 promile.

Řidič měl vyjíždět z Opavy a jel přes Havlíčkův Brod, kde začal požívat alkoholické nápoje. V pití pokračoval i při cestě směrem od Havlíčkova Brodu až na Pelhřimovsko k místu nehody. Když po čtvrté hodině ranní havaroval a jízdní soupravu převrátil na bok do příkopu, policisté u něho naměřili hodnotu přesahující 2,7 promile alkoholu v dechu. I opakované dechové zkoušky ukázaly hodnotu okolo 2,5 promile

Řidič jízdní soupravy neutrpěl při nehodě žádné zranění a v pelhřimovské nemocnici se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběru krve.  Poté policisté podnapilého řidiče  zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Odtah havarované jízdní soupravy si bude zajišťovat majitel jízdní soupravy, kterého jsme vyrozuměli. Vyproštění se ale bude realizovat až ve večerních hodinách, a to vzhledem k tomu, že se jedná o silnici I. třídy a velice frekventovaný silniční tah. V této době  - předpokládáme že po jednadvacáté hodině - bude proto v místě omezený provoz a není vyloučeno, že bude na nezbytně nutnou dobu zapotřebí silnici uzavřít,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Je naprosto nepřijatelné, aby kdokoliv usedl za volant pod vlivem alkoholu, a nebo při jízdě dokonce alkohol popíjel. Pro řidiče kamionu to platí dvojnásobně. Plně naložená jízdní souprava je vzhledem ke své hmotnosti v provozu kolosem, který v případě dopravní nehody může způsobit ostatním účastníkům silničního provozu fatální následky. V tomto případě se jízdní souprava převrátila mimo komunikaci, ale mohla vyjet do protisměru, kde hrozí riziko čelních střetů,“ upozorňuje Rostislav Sůva, vedoucí dopravního inspektorátu Pelhřimov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Pelhřimovsko, opilost, alkohol, Čížkov, Starý Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Opava, okres Pelhřimov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič plně naloženého tahače během cesty popíjel ve velkém, po havárii nadýchal 2,7 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.