Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragická hádka mezi muži v Pelhřimově. Jeden z nich zemřel po útoku kuchyňským nožem

, aktualizováno 9. srpna 2021, 11:08

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují vraždu, která se stala v sobotu 7. srpna časně ráno v Pelhřimově. Neštěstí se stalo v jednom z pelhřimovských bytů.

Podle prvních informací od policie policisté byli v sobotu nad ránem přivoláni do bytu v Pelhřimově, kde mělo dojít ke konfliktu mezi dvěma muži. Konflikt skončil bohužel tragicky – na místě zemřel jednašedesátiletý muž. Případ si proto k dalšímu prověřování převzali krajští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy.

Kriminalisté důkladně ohledali místo činu, kde mělo dojít k incidentu mezi oběma muži. Na místě zajistili všechny upotřebitelné důkazy. Ještě v průběhu soboty zahájili trestní stíhání pětašedesátiletého muže, kterého vyšetřovatel obvinil ze zločinu vraždy. K činu došlo v jednom z bytů v Pelhřimově v sobotu časně ráno kolem druhé hodiny.

V letošním roce se v Kraji Vysočina jedná o šestý případ, který byl kvalifikován jako trestný čin vraždy – ve třech případech se jednalo o dokonaný trestný čin, ve třech případech o vraždu ve stádiu pokusu. Všechny případy se kriminalistům podařilo objasnit.

„V rámci důkladného prověřování vyšlo najevo, že mezi dvěma muži, kteří se navzájem znali, mělo po předchozí konzumaci alkoholických nápojů dojít nejdříve ke slovnímu konfliktu, který poté pokračoval fyzickou potyčkou. Jeden z mužů na druhého zaútočil uvnitř bytu nožem a způsobil mu více bodnořezných ran na různých částech těla. Na následky tohoto útoku zraněný muž na místě zemřel,“ uvedl k případu vyšetřovatel Michal Laška, vrchní komisař z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Útočníka policisté zadrželi na místě činu a převezli ho do policejní cely. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva. Na místě činu se podařilo zajistit také zbraň, kterou muž na druhého muže zaútočil – jednalo se o kuchyňský nůž.

„Po provedení všech procesních úkonů vyšetřovatel případu podal státnímu zástupci Krajského státního zastupitelství v Českých Budějicích podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnětu vyhověl a podal k soudu návrh na vazební stíhání obviněného muže.. Co bylo motivem činu, je předmětem dalšího vyšetřování. V případě prokázání viny mu za zvlášť závažný zločin vraždy hrozí trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let,“ dodává Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Během dnešního dopoledne soudce rozhodl o vazebním stíhání obviněného muže. Přímo od soudu ho proto policejní hlídka eskortovala do vazební věznice v Brně.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky bražda, Pelhřimov, kriminalisté, útok, nůž, hádka, úmrtí, vražda, Kraj Vysočina, místo činu, Státní zastupitelství ČR, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická hádka mezi muži v Pelhřimově. Jeden z nich zemřel po útoku kuchyňským nožem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.