Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po včerejším požáru je krytá část Vodního ráje do odvolání uzavřena, venkovní nejméně do zítřka

Včera okolo druhé hodiny odpolední došlo v jihlavském aquaparku Vodní ráj k požáru, kvůli kterému bude krytá část areálu do odvolání zavřena. Škody se odhadují na více než milion korun, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Ke vzniku požáru došlo v kryté části Vodního ráje. Nejprve začal hořet saunový srub od něj se vznítilo dřevěné obložení, příčka k vodní páře, interiérové vybavení a podbití střechy. Hasit požár vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Jihlavě a Polné společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jihlavy-Bedřichova a Štoků. Požár byl tak pod kontrolu během několika minut.

„Následně museli rozbit venkovní skla, rozebrat částečně obložení a podbití střechy a vše prolévat vodou,“ popsal Martin Málek, tiskový mluvčí Služeb města Jihlava. „Příčina vzniku požáru bude předmětem dalšího šetření, zda šlo o poruchu na elektroinstalaci nebo nějakém jiném zařízení. Naštěstí byl personál včas evakuován a nikdo nebyl zraněn.“

Krytá část se pro veřejnost v pondělí otevírá až od 14 hodin, takže návštěvníci ještě nebyli přítomni uvnitř aquaparku. „Bazény ve venkovní části se nachází zcela mimo zasažený objekt, takže tam lidé nebyli v bezprostředním ohrožení,“ dodal Málek. Podle hrubých odhadů škody přesáhnou více jak jeden milion korun.

V nejbližších dnech se také musí zjistit, zda není porušena statika budovy, protože železné nosníky pod střechou se vlivem velkého žáru zkroutily. V objektu je nadále velké množství zplodin, které se dostaly vzduchotechnikou do celé budovy, ta se nyní odvětrává. Krytá část Vodního ráje bude zavřena až do odvolání, venkovní část minimálně dva dny.

Dneska odpoledne hořelo v aquaparku Vodní ráj. Hasiči požár, který měl vzniknout v prostorách saun, dostali pod kontrolu velmi rychle.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Služby města Jihlava

Štítky požár, Vodní ráj, Jihlava, Martin Málek, střecha, sbor dobrovolných hasičů, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po včerejším požáru je krytá část Vodního ráje do odvolání uzavřena, venkovní nejméně do zítřka | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.