Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidila auto se dvěma dětmi, ale alkohol si neodpustila. Po havárii nadýchala 2,5 promile

K dopravní nehodě, ve které sehrál významnou roli alkohol, došlo v pátek odpoledne na Pelhřimovsku. Silně opilá řidička osobního auta se po smyku střetla s protijedoucím vozidlem. Vše sledovaly i dvě děti, které převážela

K havárii došlo v pátek 18. června v 15:15 hodin silnici I/34 ve směru od Humpolce na obec Pelhřimov. U křižovatky na obec Služátky při projíždění táhlé levotočivé zatáčky šestačtyřicetiletá řidička vlivem silné opilosti řízení svého vozidla Volkswagen Polo nezvládla.

S autem vyjela vpravo mimo komunikaci na nezpevněnou krajnici, kde zachytila o směrový sloupek, poté strhnula řízení zpět vlevo na komunikaci a smykem přejela do protisměru, kde zachytila o zde jedoucí osobního vozidla Citroen Xsara Picasso. Toto vozidlo poškodila. Poté s vozidlem pokračovala ve smyku vlevo mimo komunikaci, kde přeskočila s vozidlem silniční příkop a zůstala s vozidlem stát na travnatém pásu.

Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní  výsledek - 2,33 promile alkoholu v dechu. Ještě o desetinu vyšší hodnotu vykázala zkouška opakovaná. Řidička následně odmítla lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, nepředložila doklad o pojištění vozidla. Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz.

Po dopravní nehodě byli řidička i se svými dvěma nezletilými spolucestujícími převezeni na preventivní vyšetření vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Pelhřimově. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 40 tisíc korun. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Pelhřimovsko, alkohol, dopravní nehoda, okres Pelhřimov, Volkswagen Polo, Pelhřimov, Humpolec, Služátky, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Citroën Xsara Picasso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidila auto se dvěma dětmi, ale alkohol si neodpustila. Po havárii nadýchala 2,5 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.