Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Vzal někdo ženě kočárek i s dítětem? Ne, celé si to vymyslela a policie tak pátrala nadarmo

Dalšímu případu vymyšleného trestného činu museli čelit jihlavští policisté. Mladá žena je na konci července informovala, že ji v Jihlavě na ulici neznámý muž sebral kočárek i s dítětem, později jí měl i vyhrožovat. Po zevrubném šetření se nakonec ukázalo, že si oznamovatelka celou událost vymyslela.

Na konci července mladá žena oznámila policii, že jí v Jihlavě na ulici vzal kočárek s dítětem neznámý muž, který s ním kousek poodjel a navíc ženě vyhrožoval. Pomoc jí měl náhodný kolemjdoucí, přičemž žena i její dítě byly v pořádku. Případ začali jihlavští policisté ihned prověřovat.

Okamžitě věnovali případu i zajištění bezpečnosti v lokalitě, kde mělo k události dojít, maximální úsilí a nasazení. Místo ohledali, provedli šetření, vytěžili obyvatele okolních domů a zjistili od ženy veškeré důležité informace. Policisté dále zjistili, že ulice, kde mělo k případu dojít, je na několika místech monitorována kamerami. O této skutečnosti byla žena informována, na svém oznámení ale přesto trvala a byla v popisu i detailech přesvědčivá.

Policisté na případu intenzivně pracovali a velmi rychle vyhodnotili také záznamy z kamer. Ze závěrů šetření ale vyplynulo, že k události dojít ve skutečnosti nemohlo. Policisté opět vyslechli ženu, která následně přiznala, že si oznámení vymyslela. Ve skutečnosti jí kočárek s dítětem nikdo nevzal, ani ji nikdo neohrožoval. Smyšleným oznámením si chtěla pouze zajistit více pozornosti svého partnera.

Tento případ se tak zařadil k dalším, které si jejich oznamovatelé vymysleli, a policisté tak po údajném pachateli pátrali zcela zbytečně. Navíc šlo o případ, kterému byla vzhledem k jeho obsahu věnována policisty maximální pozornost. Je nutné zdůraznit, že čas, který prověřování okolností smyšlených událostí policisty stojí, by mohli věnovat dopadení skutečných pachatelů závažných trestných činů.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie České republiky

Štítky kočárek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzal někdo ženě kočárek i s dítětem? Ne, celé si to vymyslela a policie tak pátrala nadarmo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.