Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Drama v Třebíči: Mladík nedal přednost autobusu, na zatroubení reagoval vytažením pistole

V hodně divokou a rušnou se změnila čtvrteční služba řidiče linkového autobusu. V Třebíči zatroubil na osobní vozidlo, které mu nedalo přednost, a jeho řidič na něj namířil střelnou zbraň. Incident pak vyvrcholil na semaforech, kde došlo k šarvátce a následné zpacifikaci agresivního řidiče.

K incidentu mezi dvěma řidiči došlo ve čtvrtek odpoledne kolem patnácté hodiny. Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf nedal u obchodního centra na ulici kpt. Jaroše v Třebíči přednost v jízdě zprava po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu řidiči linkového autobusu. Ke střetu vozidel nedošlo a řidič autobusu na nedání přednosti v jízdě zareagoval tím, že na řidiče osobního v vozidla zatroubil.

Řidič osobního vozidla na toto upozornění reagoval velmi nebezpečně, když skrze stažené okénko ze svého vozidla namířil na za ním jedoucího řidiče uvedeného autobusu krátkou střelnou zbraní. Tato událost vyvolala v řidiči autobusu vážnou obavu o život, proto pokračoval v jízdě za uvedeným vozidlem až na světelnou křižovatku ulic Rafaelova - Sportovní, kde na signál stůj řidič osobního vozidlo zastavil a řidič autobusu zastavil za ním, z autobusu vystoupil a oslovil řidiče osobního auta.

„Ten ze svého vozidla vystoupil a fyzicky napadl řidiče autobusu úderem pěstí do obličeje. Řidič autobusu ale útočníka zpacifikoval, svedl ho na zem, kde ho držel až do příjezdu policejní hlídky,“ popsala další dramatické dění policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté řidiče osobního vozidla zajistili a převezli na obvodní oddělení Třebíč k provedení dalších úkonů. V osobním vozidle zajistili plynovou pistoli. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky u test na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Třebíč.

„Řidič osobního vozidla je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování,“ doplnila Čírtková. Řidič autobusu po incidentu utrpěl drobné poranění v obličeji a vyhledal lékařské ošetření v třebíčské nemocnici. Při incidentu nedošlo k žádné škodě na majetku ani ke škodě na žádném z vozidel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Třebíč, pistole, osobní vůz, řidič autobusu, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama v Třebíči: Mladík nedal přednost autobusu, na zatroubení reagoval vytažením pistole | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.