Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Pachatel při předjíždění vyhodil plochý klíč na čelní sklo jiného vozidla, nyní po něm pátrá policie

Policie se obrací na občany s žádostí o spolupráci kvůli situaci, která se odehrála včera na dálnici D1 v katastru obce Lavičky. Z dodávky byl vyhozen plochý klíč přímo na čelní sklo předjížděného vozidla. Ke zranění osob nedošlo.

K události došlo v neděli 24. července před půl šestou večer v úseku mezi kilometry 140 a 141 ve směru na Brno, v katastru obce Lavičky.

Poškozená žena jela s vozidlem VW Passat po dálnici v úseku s dopravním omezením. Za automobilem jela dodávka, která poté začala osobní vozidlo předjíždět. Při předjíždění vylétl jejího z okna spolujezdce kovový předmět a dopadl na čelní sklo osobního automobilu. Dodávka poté ujela vyšší rychlostí dále ve směru na Brno.

Řidička poškozeného vozidla pokračovala na nejbližší bezpečné místo, kde mohla zastavit, a přivolala policisty. Kovový předmět zůstal na přední kapotě automobilu. Ukázalo se, že se jedná o plochý klíč, který policisté při ohledání zajistili.

Ve vozidle VW Passat cestovaly kromě řidičky ještě dvě spolujedoucí, ke zranění osob ale naštěstí nedošlo. Poškozením vozidla VW Passat vznikla předběžně vyčíslená škoda osm tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Na základě dosavadního šetření zjistili, že dodávka byla bílé barvy se zatmavenými skly, byla značně znečištěna. Policisté po nákladním vozidle a jeho osádce pátrají.

Policie žádá občany, kteří úsekem dálnice jeli a poškození vozidla viděli, aby se na tísňové lince 158. Přihlásit se mohou také osoby, které si v danou dobu všimly na dálnici v úseku kilometrů 140 a 141 ve směru na Brno dodávkového vozidla, které mohlo vzbudit pozornost rychlejší jízdou, a mohly by poskytnout informace směřující k jeho vypátrání. Policisté rovněž uvítají jakékoli další informace směřující k objasnění případu.

 

 

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlava

Štítky policie, dálnice, Brno, Volkswagen Passat, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pachatel při předjíždění vyhodil plochý klíč na čelní sklo jiného vozidla, nyní po něm pátrá policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.