Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Švýcar přiletěl soukromým letadlem na Henčov, platným testem na covid se ale neprokázal

Velmi neobvyklou zkušenost má za sebou cizinecké policie, která včera na letišti v Henčově kontrolovala negativní covidový test Švýcara, který právě přistál se svým soukromým letounem. Ukázalo se, že tento test je starší 96 hodin, čímž porušil opatření Ministerstva zdravotnictví.

Pobytová kontrolu na letišti Jihlava – Henčov se odehrála v úterý hodinu před polednem. Švýcarský pilot malého soukromého letounu, který právě přistál, sice předložil potvrzení o absolvování negativního testu na COVID-19, ale bylo starší než 96 hodin.

Cizinec tak porušil platné ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví, vyhlášené k ochraně před zavlečením onemocnění COVID-19, kterým se nařizuje pro občany Evropské unie povinnost, před vstupem na území České republiky, disponovat písemným potvrzením akreditované laboratoře o negativním výsledku antigenního nebo RT-PCR testu. Antigenní test však musí být proveden nejvýše 24 hodin a RT-PCR test nejvýše 72 hodin před započetím cesty. 

Švýcar byl poučen o povinnosti do pěti dnů od vstupu do České republiky podstoupit na vlastní náklady RT-PCR test a neprodleně, maximálně však do 14 dnů od vstupu, předložit výsledek testu místně příslušné hygienické stanici. Pilot je podezřelý z přestupku, který oznámíme příslušné krajské hygienické stanici do správního řízení.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto lkpn.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky Henčov, letadlo, COVID-19, test, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Cizinecká policie, Česko, Evropská unie, Krajská hygienická stanice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Černý

... tak čtrnáctidenní karanténa v kokpitu....

Čtvrtek, 1. dubna 2021, 07:32Odpovědět

Švýcar přiletěl soukromým letadlem na Henčov, platným testem na covid se ale neprokázal | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.