Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Orlová u soudu vyjádřila lítost nad smrtí studenta, jehož zabila ve Žďáru nad Sázavou

Sedmadvacetiletá Barbora Orlová dnes u Městského soudu v Brně vyjádřila lítost nad smrtí šestnáctiletého studenta Petra Vejvody, kterého ubodala v roce 2014 ve Žďáru nad Sázavou. Soud rozhoduje o dalším setrvání Orlové v zabezpečovací detenci.

Žena byla podle znalců v době činu nepříčetná, trpí paranoidní schizofrenií. Orlová dnes řekla, že se dříve řídila bludy a nyní už zhruba rok žádnými netrpí kvůli léčbě prášky.

Orlová vypověděla, že není den, aby nemyslela na to, co se stalo. "Mrzí mě to, trápí mě to, beru antidepresiva. Neměla jsem v úmyslu nikoho připravit o život. Kvůli nemoci jsem se řídila bludy a nevěděla jsem, co dělám. Nechápu, že jsem něco takového vůbec mohla vymyslet," uvedla Orlová.

Se svou nemocí je smířená a už dříve na ni brala léky. Potom však některé vynechala kvůli tomu, že z nich byla unavená. "Pak jsem znovu všemu podlehla. Nyní už vím, že prášky budu brát do konce života. Jsem úplně jiný člověk, pokud je beru a pokud ne. Měla jsem je brát už předtím, je to pro mě ponaučení na celý život," řekla Orlová.

Doplnila, že pokud by měla být někomu nyní nebezpečná, tak jedině sama sobě. "Sáhla bych na život jedině sama sobě. Někdy si říkám, že by bylo lepší tady nebýt. V současné době nemám přes rok žádné komplikace, neslyším ani hlasy a nemám ani pocity sledování," dodala Orlová.

V zabezpečovací detenci je z rozhodnutí Krajského soudu v Brně z loňského června. Orlová zaútočila nožem na studenty v roce 2014. Kromě Vejvody zranila další dvě studentky, další utrpěla šok a zranění utrpěl i zasahující policista. Ženu přitom asi třičtvrtě roku před útokem propustili z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu kvůli tomu, že už v roce 2012 zaútočila na školu v Havířově, kde pobodala vychovatelku a malou školačku si vzala jako rukojmí.

Autoři

Štítky Orlová, Žďár nad Sázavou, Petr Vejvoda, Městský soud v Brně, Krajský soud v Brně, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orlová u soudu vyjádřila lítost nad smrtí studenta, jehož zabila ve Žďáru nad Sázavou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.