Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Ve velkém prodával pervitin nejen v Jihlavě, nyní byl dvaatřicetiletý recidivista znovu dopaden

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. To ale neplatí u dvaatřicetiletého muže z Jihlavska, který byl v tomto týdnu zadržen kvůli distribuci pervitinu. Za drogovou trestnou činnost byl přitom v minulosti již opakovaně soudně trestán.

Dvaatřicetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti kriminalisté zadrželi tento týden v Jihlavě a poté putoval do policejní cely. Kriminalisté následně provedli domovní prohlídku v rodinném domě na Blanensku, kde muž pobýval. Zajistili krystalickou látku a dále předměty i chemikálie určené k výrobě drog, které budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti.

„Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Za drogovou trestnou činnost byl naposledy odsouzen k trestu odnětí svobody, který si odpykal na začátku loňského roku. Na konci roku byl muž odsouzen za jinou trestnou činnost. Sám je dlouhodobým uživatelem drog.

Pervitin distribuoval dalším lidem zejména na různých místech v Jihlavě a v jejím okolí. Drogy předával zájemcům také na Třešťsku, Polensku a Havlíčkobrodsku. Některým odběratelům poskytl pervitin v desítkách případů. Zájemci za drogu převážně platili, ojediněle muž pervitin použil jako splátku dluhu nebo jej poskytl zdarma. Drogy muž distribuoval přibližně od loňského podzimu.

Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu a na podaný návrh byl vzat do vazby a eskortován do věznice. „Za spáchaný zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto prevcentrum.cz

Štítky pervitin, dopadení, drogy, Jihlava, metamfetamin, kriminalita, okres Jihlava, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve velkém prodával pervitin nejen v Jihlavě, nyní byl dvaatřicetiletý recidivista znovu dopaden | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.