Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž putoval na konec roku do cely. Za vloupání do budovy na jihlavském náměstí stráví až 8 let za mřížemi

Pobytem v policejní cele se rozhodl závěr roku „zpestřit“ devětadvacetiletý recidivista. V noci ho zadrželi strážníci poté, co se na jihlavském náměstí vloupal do budovy státní instituce. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, za který mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Brány věznice, kde si odpykal trest za předchozí majetkovou trestnou činnost, přitom opustil teprve letos létě.

„Do budovy v centru Jihlavy se podezřelý muž vloupal ve středu 30. prosince kolem půlnoci. Po vypáčení dveří se dostal do vnitřních prostor, které začal prohledávat. Odcizil plakety za odběr krve a nářadí. Dlouho ale v prostorách nepobyl, protože noční návštěvu pachatele velmi rychle ukončili strážníci městské policie. Zadrženého muže následně převzali přivolaní policisté a ten v jejich doprovodu směřoval s pouty na rukou do policejní cely,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Prověřování případu převzali jihlavští kriminalisté. Místo činu ohledali, zadokumentovali, zajistili stopy a provedli šetření. Odcizené věci byly zajištěny, škoda vznikla poškozením dveří a zařízení v budově.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže,“ řekl Aleš Indra, ředitel územního odboru s tím, že se obviněný muž dopustil činu v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, což je obzvláště přitěžující okolnost. Muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, naposledy byl za krádeže odsouzen k trestu odnětí svobody na patnáct měsíců.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Vzhledem k tomu, že čin byl spáchán v době vyhlášení nouzového stavu, hrozí za něj přísnější postih. Za zločin krádeže lze uložit trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Policie ČR

Štítky vloupání, krádež, náměstí, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž putoval na konec roku do cely. Za vloupání do budovy na jihlavském náměstí stráví až 8 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.