Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič se dvěma promile boural v noci do stromu. Navíc měl zadržený řidičák

Další náraz do stromu, tentokrát však bez tragických následků. V noci z pátku na sobotu havaroval mezi obcemi Nové Syrovice a Dešov na Třebíčsku pětadvacetiletý řidič, který posléze nadýchal přes dvě promile. Určitě mu nepomůže ani to, že má aktuálně zadržen řidičský průkaz.

K havárii došlo 25. července padesát minut po půlnoci na silnici II/411 mezi obcemi Nové Syrovice a Dešov v katastru obce Dešov. Pětadvacetiletý řidič jedoucí s vozidlem VW Passat, po předchozím požití alkoholických nápojů, ve směru od obce Nové Syrovice nepřizpůsobil rychlost jízdy a při jízdě po rovném úseku komunikace po projetí táhlou pravotočivou zatáčkou, vlivem rychlosti a své opilosti uvedl vozidlo do smyku, který již nevyrovnal.

Vyjel do protisměrné části pozemní komunikace a dále vlevo do travnatého silničního příkopu, kde pravou boční částí vozidla narazil do kmene vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši 65 tisíc korun. Řidič se podrobil dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v dechu. Ta byla pozitivní - tester ukázal 2,07 promile alkoholu v dechu. Řidič požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.

Provedenou lustrací navíc policisté zjistili, že řidič má zadržený řidičský průkaz. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Dešov, Nové Syrovice, okres Třebíč, dopravní nehoda, Volkswagen Passat, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se dvěma promile boural v noci do stromu. Navíc měl zadržený řidičák | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.