Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Všímavá řidička upozornila na kličkující kamion na dálnici. Srbský řidič nadýchal přes dvě promile

Všímavá řidička na dálnici D1 upozornila v sobotu na nebezpečně jedoucí kamion. Policisté z dálničního oddělení nelenili a dotyčné vozidlo zastavili. Výsledek byl až šokující - srbský řidič kamionu nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov nebezpečně jedoucí nákladní vozidlo dojela v úseku mezi 119. - 134. kilometrem ve směru jízdy na Brno. „Řidič se skutečně za volantem choval nestandardně, proto se policisté snažili nákladní soupravu složenou z tahače a návěsu co nejdříve zastavit. Policisté vozidlo zastavili na zpevněné krajnici na 134. km dálnice,“ upřesnila policejní mluvčí Dana Čírtková

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Jízdní soupravu se srbskou registrační značkou řídil devětatřicetiletý cizinec. Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,32 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měla také opakovaná měření - naměřené hodnoty dosáhly hodnoty 2,25 promile alkoholu a 2,33 promile alkoholu v dechu. 

Policisté cizince zajistili, protože by mohl v řízení vozidla pokračovat a umístili ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Správce komunikace zajistil odtah jízdní soupravy, která v místě tvořila překážku v silničním provozu.

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. V neděli před polednem si cizinec po vystřízlivění vyslechl od policistů podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a byl propuštěn na svobodu.

Policisté v sobotu 18. července v rámci běžného výkonu služby dohlíželi na bezpečnost a plynulost provozu na dálnici D1. Policisté se před dvacátou hodinou večer na pokyn službu konajícího operačního důstojníka zaměřili na průjezd jízdní soupravy se srbskou registrační značkou, protože jsme na lince 158 přijali oznámení, že se řidič s touto soupravou nebezpečně kličkuje po dálnici a svoji jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto styl-zivota.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, alkohol, Dálnice D1, Velký Beranov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všímavá řidička upozornila na kličkující kamion na dálnici. Srbský řidič nadýchal přes dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.