Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Opilý muž v Havlíčkově Brodě střílel plynovou pistolí. Poté nasedl do taxíka a odjel

V pondělí 23. května došlo v Havlíčkově Brodě ke střelbě plynovou pistolí. Na svědomí jí má třiasedmdesátiletý muž. Událost se odehrála v podvečer na Beckovského ulici. Muž vystřelil nejméně tři slepé náboje.

Střelba byla oznámena na tísňovou linku 158, policisté ihned vyjeli na místo. Staršího muže ale nenašli. Policie zjistila, že třiasedmdesátiletý muž ihned po střelbě nasedl do taxi a z místa odjel. Policisté tedy po něm začali ihned pátrat.

Vozidlo taxislužby během několika minut zastavila hlídka městské policie a strážníci muže převezli na policejní obvodní oddělení. „Jedná se o třiasedmdesátiletého muže s trvalým bydlištěm v Pardubickém kraji, který se v současnosti pohybuje na Havlíčkobrodsku. Vzhledem k tomu, že muž byl silně opilý, vyzvali ho policisté k provedení dechové zkoušky. Té však nebyl schopen. Na výzvu policistů vydal plynovou pistoli – maketu střelné zbraně značky Ekol včetně zásobníku a osmi nábojů. Policisté muže následně zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ popsala zásah policejní mluvčí Monika Pátková.

Následující den byl muž eskortován na služebnu a vyslechl si sdělení, že je podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví. Muž je podezřelý z toho, že z plynové pistole na ulici, kde se pohybovali další lidé, vystřelil nejméně tři slepé náboje. „Tím se na veřejně přístupném místě dopustil výtržnosti. Podezřelý se ke svému jednání přiznal a uvedl, že střílel směrem na zem a na nikoho nemířil. Policisté nyní případ řeší ve zkráceném přípravném řízení, za přečin výtržnictví hrozí pachateli až dva roky vězení,“ shrnula Pátková

Foto www.zbrane-vzduchovky.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky Havlíčkův Brod, střelba, Pardubický kraj, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž v Havlíčkově Brodě střílel plynovou pistolí. Poté nasedl do taxíka a odjel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.