Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se zranil při noční nehodě, více než hodinu zůstal uvízlý v převráceném autě

Hodně nepříjemné chvíle zažíval řidič osobního vozidla, který v noci na sobotu havaroval u Náměště nad Oslavou. Zraněný stačil informovat policii, ale ze stromem zatíženého a na střechu ležícího auta se sám dostat nedokázal. A policistům trvalo celou hodinu, než jej nalezli.

K havárii došlo dnes časně ráno krátce po třetí hodině na silnici I/23 dva kilometry za Náměští nad Oslavou směrem k obci Vladislav. Muž se svojí oktávkou skončil v křoví, ale ve své situaci ještě stačil zkontaktovat policii, které uvedl, že se nemůže dostat z auta ven a je zraněný na hlavě a na rukou. Policistům ale nedokázal blíže určit místo, kde se dopravní nehoda stala.

Přivolaní policisté opakovaně projížděli celý úsek, kde by mohlo dojít k této nehodě, a pátrali po havarovaném autě, dlouho však úspěšní nebyli. Byli proto opakovaně v telefonickém kontaktu se zraněným řidičem, snažili se s ním udržovat kontakt a získat nějakou přesnější informaci, která by je dovedla k místu, kde se nehoda stala. Řidič ale pouze uvedl, že má na havarovaném vozidle zapnutá výstražná světla a že z auta vidí na silnici.

Potom se s ním domluvili, že úsekem projedou velmi pomalu se zapnutým výstražným zařízením na služebním vozidle. Policisté předpokládali, že modrých majáků by si řidič mohl všimnout.  Po hodině usilovného pátrání se policistům skutečně podařilo najít havarované vozidlo a v něm zraněného řidiče. Vozidlo bylo mimo silnici v křoví převrácené na střechu, navíc na auto spadl strom, proto se řidič nemohl sám dostat ven.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Brně, na místo byli přizvání i profesionální hasiči.

Šetřením na místě nehody policisté z třebíčského dopravního inspektorátu zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního auta z dosud neznámé příčiny při projíždění levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazilo do několika stromů, jeden z nich auto zavalil. 

Vzhledem ke zranění nebylo možné u řidiče provést dechovou zkoušku. Cestou integrovaného operačního střediska byl proto nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši asi 100 tisíc korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou v šetření policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Náměšť nad Oslavou, havárie, silnice, strom, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zranil při noční nehodě, více než hodinu zůstal uvízlý v převráceném autě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.