Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie kontrolovala převoz klád na Vysočině, nákladní auta byla často přetížená

Policie na Vysočině v týdnu na několika místech kontrolovala dopravu klád. Některé návěsy byly špatně naložené, jiné přetížené. Jeden z řidičů dokonce odmítl vjet na váhu a na místě dostal třicetitisícovou pokutu. Kontroly policie naplánovala i v souvislosti s nedávnou nehodou v Želetavě na Třebíčsku, kde klády vysypané z návěsu zranily dva lidi.

S kontrolami se mohli řidiči potkat na Jihlavsku, Třebíčsku a Pelhřimovsku. Na každém ze stanovišť policisté udělali asi desítku kontrol, aždá zabere přibližně 40 minut. „Zjistili jsme řadu pochybení, bylo to i překročení výšky vozidel, to znamená, že náklad byl naložený výš, než je povoleno. Jeden dokonce o 31 centimetrů přesahoval bočnice návěsu," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidiči dostali několikatisícovou pokutu na místě, dopravce může být stíhán ve správním řízení. U přetížených vozidel musel na místo přijet druhý vůz a náklad přeložit. „Na Horkách nám jeden řidič, který zřejmě věděl, že je přetížený, odmítl vůbec najet na váhy. Dostal 30.000 Kč pokutu, protože neumožnil zvážení. Přepravce byl také oznámen," podotknla Čírtková.

Nehoda v Želetavě se stala 7. května. Auto s kulatinou se převrátilo na bok, uvolněné klády zachytily muže a ženu a vážně je zranily.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky ČR, policie, doprava, Vysočina, FOTO, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Želetava, okres Jihlava, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontrolovala převoz klád na Vysočině, nákladní auta byla často přetížená | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.