Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtyřicetiletá motorkářka nezvládla řízení a bourala. Záchranáři ji převezli do nemocnice

Záchranné složky musely vyjíždět v sobotu 16. května krátce po obědě k dopravní nehodě, která se stala v obci Líšná na Novoměstsku. Zraněná řidička skončila se zraněním v nemocnici.

Čtyřicetiletá řidička na motocyklu tovární značky Maxon v obci Líšná při rozjíždění na štěrkové komunikaci nezvládla řízení motocyklu a havarovala. Při pádu se motocyklistka lehce ranila a musela být převezena zdravotnickou záchrannou službou do zdravotnického zařízení,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policie. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na motocyklu ve výši 15 tisíc korun. U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem.

Jarní počasí láká na silnice každoročně větší počet motorkářů. S tím by měli počítat nejen samotní motocyklisté, ale také všichni ostatní účastníci silničního provozu. „Samotní motocyklisté by měli dbát zvýšené opatrnosti a nepřeceňovat svoje schopnosti zvlášť, když vyjíždějí na silnice po delší zimní přestávce. Proto policie všechny řidiče motocyklu upozorňuje, aby dbali opatrnosti a jízdě na motocyklu věnovali zvýšenou pozornost, aby nezpůsobili dopravní nehodu,“ pokračuje Čírtková.

Nezapomeňte na přilbu a reflexní prvky 

Motocyklisté patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu a případný střet s vozidlem nebo s pevnou překážkou končí ve většině případů úmrtím nebo těžkým zraněním motocyklisty. Je proto zásadní používat takzvané prvky pasivní bezpečnosti. Důležitá je přilba, vhodné oblečení s reflexními prvky, pevná obuv a vhodné rukavice. „Ale ani kvalitní výbava není zárukou bezpečného návratu, zejména pokud nezkušený motocyklista příliš riskuje a pokud nepřizpůsobí rychlost své jízdy stavu pozemní komunikace, hustotě provozu a počasí,“ varuje mluvčí Čírtková.

Policisté v Kraji Vysočina vyšetřovali v průběhu loňského roku 124 dopravních nehod, při nichž měli účast motorkáři – v 81 případu motocyklista dopravní nehodu zavinil. Při těchto nehodách sedm motocyklistů zemřelo, 19 jich utrpělo těžké zranění a 84 jich bylo zraněno lehce.  Pouze 14 motocyklistů vyvázlo z nehody bez zranění. „Ve dvou případech policisté při šetření dopravní nehody zjistili, že motorkář požil před jízdou alkoholický nápoj. V jednom případě motocyklista po nehodě odmítl podrobit se dechové zkoušce.  Při loňských dopravních nehodách motocyklistů byl na motocyklu v 16 případech spolujezdec – tři byli těžce zraněni, 11 se zranilo lehce a pouze dva vyvázli bez zranění,“ jmenuje Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky nehoda, motorka, zranění, nemocnice, dopravní nehoda, úraz, motocykl, Novoměstsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicetiletá motorkářka nezvládla řízení a bourala. Záchranáři ji převezli do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.