Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Řidič Octavie usedl za volant s téměř dvěma promile alkoholu. K tomu má zákaz řízení

Do problémů se dostal sedmačtyřicetiletý muž, který sedl za volant pod vlivem alkoholu. Navíc se v době, kdy má zakázáno řízení.

Policisté řidiče Škody Octavia zastavili v sobotu 2. května krátce před dvaadvacátou hodinou v obci Dolní Heřmanice na Žďársku.

„Při kontrole policisté zjistili, že sedmačtyřicetiletý řidiči Octavie má do srpna letošního roku rozhodnutím Městského úřadu ve Velkém Meziříčí vyslovený zákaz řízení. Stejný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel má stanoven až do srpna příštího roku rozhodnutím Okresního soudu Žďár nad Sázavou,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů.

 Policisté při kontrole měli důvodné podezření, že muž je pod vlivem alkoholu, jejich podezření potvrdila dechová zkouška, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,77 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky.

„Policisté muži zakázali další jízdu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky alkohol, řidič, promile, policie, Škoda Octavia, okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Dolní Heřmanice, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Octavie usedl za volant s téměř dvěma promile alkoholu. K tomu má zákaz řízení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.