Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Recidivista kradl v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi

Jak vážné následky muže mít v současné době porušení zákona, o tom se přesvědčil pětapadesátiletý muž z Jihlavy. V době vyhlášení nouzového stavu se totiž opakovaně soudně trestaný recidivista dopustil krádeže potravin.

Ke spáchání činu došlo na začátku tohoto týdne v jihlavském obchodním domě. Kolem páté hodiny odpolední muž v prodejně odcizil lahev s lihovinou, mléčné a masné výrobky. Zboží uložil do oblečení a batohu, pokladní zónou poté prošel, aniž by zaplatil, a směřoval k východu.

Pracovníci obchodního domu si ale krádeže všimli, muže zastavili a přivolali policii. Policisté ho odvezli na oddělení policie, odcizené zboží muž vydal.

Na obviněného muže podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soud rozhodl o jeho umístění do výkonu trestu odnětí svobody a poté ho policisté eskortovali do věznice, kde si může odsedět až osm let.

„Pětapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a bylo zahájeno trestní stíhání,“ řekl Martin Kratochvíl, zástupce ředitele územního odboru. Obviněný muž čin spáchal v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu nakažlivé nemoci, která vážně ohrožuje život a zdraví lidí.

Pachateli zároveň přitížilo, že v minulosti byl muž již opakovaně soudně trestán. Z výkonu trestu odnětí svobody, který si odpykával za majetkovou trestnou činnost, byl propuštěn vloni v létě. Dále se muž od začátku tohoto roku dopustil několika jiných krádeží v různých jihlavských obchodních domech, které policisté řešili v rámci zkrácených přípravných řízení.

V případě krádeže spáchané v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu nemoci, která vážně ohrožuje život nebo zdraví lidí, se jedná o obzvláště přitěžující okolnost a pachatel může být postižen přísnějším trestem.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, krádež, nouzový stav, obchodní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista kradl v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.