Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Autobus se srazil s chodcem, ten skončil v brněnské nemocnici. Policie hledá svědky

Do brněnské nemocnice byl transportován chodec, který byl v sobotu 15. února kolem 18. hodiny zraněn po střetu s autobusem. Policisté by v rámci vyšetřování uvítali svědectví důležitých svědků.

Dopravní nehoda, při níž se střetl na vyznačeném přechodu pro chodce autobus s chodcem, se stala na silnici II/152 na  ulici Tyršova v prostoru křižovatky s ulicí Lípová před budovou  prodejny Coop v Jemnici.

„K dopravní nehodě došlo podle prvotního šetření tak, že jednapadesátiletý chodec přecházel přes silnici na ulici Tyršova ve směru chůze od místní komunikace ulice Lípová směrem k obchodu Coop a k přecházení využil vyznačený přechod pro chodce. Po silnici v tu dobu projížděl autobus značky Mercedes Intouro, který jel po ulici Tyršova ve směru jízdy od ulice Budějovická směrem do centra města.  Došlo ke střetu autobusu s chodcem,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Hledají se hlavně cestující z autobusu 

Při dopravní nehodě došlo k vážnému zranění chodce, který byl sanitkou převezen do nemocnice v Brně. K jinému zranění při dopravní nehodě nedošlo. U řidiče byla na místě dopravní nehody provedena dechová zkouška, jejíž výsledek byl negativní. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na autobusu ve výši 50 tisíc korun.

V autobuse se mělo v době nehody nacházet více cestujících, kteří však na místě nepočkali do příjezdu policejních hlídek a jejich případná výpověď by mohla vést k řádnému objasnění okolností dopravní nehody.

„Vzhledem k tomu se touto cestou obracíme na případné svědky, kteří viděli průběh dopravní nehody, zejména na cestující v autobusu v době dopravní nehody nebo řidiče s kamerovým záznamem ve svém vozidle, kteří projížděli v době dopravní nehody místem v obou směrech, aby se se svým svědectvím obrátili na linku tísňového volání 158, případně na dopravním inspektorátu Třebíč nebo na telefonním čísle 725 292 453 nebo 974 277 250 nebo 974 277 251,“ vyzývá důležité svědky Dana Čírtková.  

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky nehoda, střet, chodec, autobus, zranění, svědek, policie, dopravní nehoda, nemocnice, silnice, Svaz českých a moravských spotřebních družstev, Mercedes-Benz, Jemnice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kubík

ten chodec se nikdy nerozhledl, porad cucel jen do predu a porad drzel samomluvou, proste byl tak trochu zvlastni typ

Neděle, 23. února 2020, 06:36Odpovědět

Autobus se srazil s chodcem, ten skončil v brněnské nemocnici. Policie hledá svědky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.